Onze nieuweling Sven Mulder reed vorig weekend naar een knappe podiumplaats in Arendonk (België). Hieronder een verslag van Sven:

Op zaterdag 23 maart reed ik een wedstrijd in Arendonk (België). De koers ging ongeveer over 50 kilometer en we reden 40-41 gemiddeld. Het parcours was vrij rechttoe rechtaan en ongeveer 5,5 km lang.

Aanvankelijk leek ik niet over hele goede benen te beschikken. Gelukkig voor mij was het na een paar ronden al duidelijk dat het op een massaspint zou uitlopen. Ik heb me dan ook de hele wedstrijd zitten sparen en alert voorin gereden. Uiteindelijk gingen we met een peloton van ongeveer 30 man de laatste ronde in, omdat er net voor de laatste ronde nog een valpartij was die ik nog maar net kon ontwijken. Het was een lange aanloop naar de meet en niemand wist eigenlijk wanneer hij hem aan moest gaan. Ik pakte in de laatste kilometer het wiel van degene waarvan ik dacht dat het de beste sprinter zou zijn. Dat het een lange sprint was speelde ook in mijn voordeel. Ik zat in het perfecte wiel en ook in de perfecte positie waardoor ik voluit zonder problemen kon gaan sprinten. Uiteindelijk resulteerde dit voor mij in een respectievelijke 2e plaats.