In Dronten werd op zaterdag 13 april de CCM Zuiderzeeronde verreden. Een koers bij de Elite/Beloften in het kader van de Clubcompetitie. Zowel bij de junioren als de Elite/Beloften behaalde WV De Jonge Renner er een derde plaats.

Sneeuw, hagel en wind teisterden De Zuiderzeeronde in 2019. Onze mannen van Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner deden het goed in het helse koude weer. Jim Lindenburg en Ramon van van Bokhoven zaten lang in een kopgroep van achttien renners, die werd aangevuld met een groep van tien. In deze groep van tien sloot ook Bram de Kort aan. In de finale volgde  een hergroepering van 55 renners. Daarbij ook onze eerste jaars Beloften-renner Mauro Spapen. Dus vier mannen van de ploeg in de eerste groep van 55 coureurs. Helaas had het slechte weer zijn tol geeist en had Henk Wildeman moeten passen. Met nog 10 km te gaan gaat er een groep van vijftien renners vandoor. Ramon zat daar keurig bij. In de finale enkele pogingen nog om ook hier uit te ontsnappen, maar uiteindelijk ging deze groep sprinten om de zege. Ramon reed in de spannende eindsprint naar een derde plaats. Heel knap, want een week eerder in de Omloop van de Veenkoloniën (ook Clubcompetitie) werd hij ook al derde. Door deze knappe prestaties is Ramon nu leider in het algemeen klassement en het jongerenklassement!

Verder in de uitslag Mauro Spapen. Hij werd won de sprint van de achtervolgende groep en finishte dus als zestiende. Jim en Bram werden na koers hard werken 40ste en 45ste. Een prima koersdag dus voor Team Jumbo Visma-De Jonge Renner in de Clubcompetitie!

Bij de junioren ook een podiumplaats! Man in vorm, Lars Hohmann knalde daar ook naar een derde plaats. Heel goed natuurlijk na een week eerder ook al een prima prestatie in de Ronde van Vlaanderen. Kevin Arrammach werd ook nog keurig negende.