Op zondag 7 april reed niet alleen Albert Bettiol de Ronde van Vlaanderen, maar ook de juniuoren streden om de winst deze dag! Ook de mannen van ZEROgas De Jonge Renner reden mee. Hieronder een verslag:

De koers was maar net begonnen of na 4km lag Jaap Roelen op de grond. Gianni Pavone moest door deze crash uitwijken en stond helemaal stil in een grindbak. Deze mannen zaten dus helemaal achteraan op de Lippenhovenstraat en Paddestraat. Jaap is nog wel sterk terug gekomen, maar moest vervolgens bovenop de Berendries van wiel wisselen en daarna in de achtervolging is hij weggeschoven, waarna het onbegonnen werk was weer terug te keren in het peloton.

Foto: Facebook Lilian Adriaansen.

Ward de Schepper was ook gevallen. Na 18 kilometer koers, net voor de Haaghoek, dus Ward was echt al wel klaar doordat hij op de ploegleidersauto moest wachten voor een reservefiets.

Jamie wisselde van fiets net voor de eerste keer de Vesten in Geraardsbergen. Hij kwam wel nog terug, maar moest wel wat geloste renners voorbij steken. Gianni zat heel het deel door de Vlaamse Ardennen te ver, omdat hij net voor de Haaghoek pas terug aansluiting vond met het peloton.

Foto: Facebook Lilian Adriaansen.

Lars Hohmann was ondertussen al weggereden met 15 man. De voorsprong bleef constant schommelen. Na een klimmetje weer 30sec, na een vlak stuk weer 1minuut. Twee renners konden er in het tussenstuk nog naartoe rijden. Bij de laatste ronde over de Muur moest hij passen toen heel die groep uit elkaar werd gereden. Hidde van Veenendaal reed hier juist weg uit het peloton en ging in zijn eentje op jacht. Maar Hidde werd door een elite-groepje terug gepakt net na de Bosberg. In de sprint werd hij dan nog knap tweede. Uitslag van onze mannen in de Ronde van Vlaanderen: Lars 14e, Hidde 18e, Gianni 66e, Jamie 84e, Jaap en Ward DNF.

Foto: Facebook Lars Hohmann.

In Gent-Wevelgem ging Hidde van Veenendaal van start namens de Nederlandse selectie. Hij sleepte een verdienstelijke 15e plaats uit het vuur na een koers over de fameuze Kemmelberg. Op zondag 14 april gaat hij weer met het nationale team op pad en mag hij zijn goede conditie tonen in Parijs-Roubaix.

Foto: Facebook Hidde van Veenendaal.