Zaterdag 11 mei werd de 1e Biesbosch Jeugdklassieker voor de categorieën 1 tot en met 7 en ID-renners gereden met vertrek vanuit Café/Restaurant Vissershang.

Vele renners vanuit de organiserende vereniging De Jonge Renner stonden in de verschillende categorieën aan de start. In categorie 6 (12/13 jarigen) startte Raf de Caluwé uit Rijen in het tricot van DJR. Hieronder zijn verslag:

Ik keek erg uit naar de eerste wielerklassieker van onze eigen club, De Jonge Renner. De dag kon al niet beter beginnen, het was prachtig weer, terwijl ze regen hadden verwacht. Het was super mooi toen we bij de Biesbosch waren, ik had er veel zin in. Het was ook allemaal goed geregeld met verkeersregelaars. Er waren ook nog toiletten en een restaurant. We zaten ook mooi aan de haven. Het bereiken van de koers was niet moeilijk het was goed te vinden.


Het rondje was natuurlijk super mooi, want je zit midden in de natuur. We hadden twee rondjes een kleine en een grote. Bij de kleine ronde gingen we over een erf van een boer en bij de grote gingen we over prachtige brede en smalle weggetjes. Ik zelf moest één klein rondje en 2 grote fietsen. Bij elke afslag stond ook een verkeersregelaar en het was aangegeven met pijlen waar je naar toe moest, dus je kon het niet missen.
Het fietsen viel niet erg mee, er vielen gaten en er stond veel wind. Uiteindelijk werd ik met een mooie eindsprint 12e in de wedstrijd.
Mijn ervaring was super leuk! Hopelijk wordt de klassieker volgend jaar weer georganiseerd met hopelijk een nóg grotere opkomst.

Overige uitslagen Biesbosch Jeugdklassieker

Cat. 1: 1e Levi van der Kaa, 10e Jamie Cornelis, 11e Luna Wolterink, 12e Mila Prins, 13e Fleur de Jong.

Cat. 2: 9e Pleun de Jong, 10e Chris Jansen.

Cat. 4: 12e Olav Kant, 17e Ruben Broers, Maurice Verhoeven helaas niet gefinisht

Cat. 5: 16e Lars van Oord

Cat. 6: 3e Denley van Wijnbergen, 11e Lars Prins, 12e Raf de Caluwé, 32e Victor Hugo Brenders, 35e Simone Wijngaard, 39e Bo Wolterink

Cat. 7: 6e Hidde Swart, 15e Matthijs Bink

ID renners: 9e IJssel Nikkels

Uitslag Ronde van de Heksenberg:

Cat. 6: 3e Victor Hugo Brenders