Hieronder een verslag van Sven Mulder. Hij reed bij de nieuwelingen de de Grote Prijs van Steenbergen!

Zondagochtend 19 mei om 11.00 uur stond ik aan de start van Grote Prijs van Steenbergen voor een klassieker van ongeveer 80 km samen met 150 andere renners. De eerste helft van de wedstrijd werd verreden onder apocalyptische omstandigheden oftewel heel veel regen. Het parcours bestond veelal uit smalle polderwegen.

Ik moest achteraan starten maar kwam vrij snel vooraan in de koers te zitten. Er werd hard gekoerst en er waren weinig kansen om weg te rijden. Toch heb ik het een aantal keer geprobeerd, maar zonder uitkomst. Het peloton dunde steeds meer uit, o.a. door valpartijen, maar ook door het snelle koersverloop. Uiteindelijk reden we met ongeveer 40 man de laatste plaatselijke ronde in van 6 km. Ik heb nog twee keer aangevallen, maar werd vrij snel gecounterd. De laatste kilometer was heel hectisch en door het vele wringen vielen de twee renners recht voor mij. Ik kon geen kant op en werd over de twee renners heen gekatapulteerd. Gelukkig kon ik vrij snel opstaan en na mijn ketting erop te hebben gelegd vervolgde ik mijn weg naar de meet. Ongeveer twee minuten na de eerste renner kwam ik over de finish op een respectievelijke 34e plek. Na twee weken rustig aan te hebben gedaan was dit een mooie koers om weer terug te beginnen koersen, alleen jammer van de valpartij.