Vandaag waren de ZEROGAS De Jonge Renner junioren actief in de Omloop van de Maasvallei met start en finish in het Limburgse Stein. Ze reden niet zomaar mee, want plek 1 en 2 gingen mee naar naar Oosterhout! Hidde van Veenendaal won en Lars Hohmann werd ook nog heel knap tweede. Een super mooi resultaat natuurlijk!
De andere mannen in de uitslag: Mathijs de Kok 16e, Jaap Roelen 20e, Robin van Oorschot 34e en en helaas een DNF voor Thijs van den Broek.

Door zijn tweede plaats in de Omloop van de Maasvallei is Lars Hohmann nu leider in de KNWU Klimmerstrofee. En daar hoort natuurlijk een trui bij!

Hieronder een verslag van Hidde over het verloop van deze zware koers:

De wedstrijd was in het begin erg gesloten tot dat er een groep weg reed die op een gegeven moment 1 minuut 30 seconden voorsprong kreeg. Toen ik dat hoorde, ben ik op de Snijdersberg aangegaan en zo naar twee andere renners gereden. Eerst een paar kilometer samen rond gereden, maar na de Maasberg in Elsloo kwamen Lars en nog twee andere renners bij ons aansluiten. Bij de volgende passage Snijdersberg ben ik weggereden van de groep waar ik in zat. In mijn eentje ben ik naar de kopgroep gereden. Na ongeveer 10 kilometer in die kopgroep gereden te hebben, ben ik weer op de Snijdersberg gedemarreerd en alleen weg kunnen rijden. Maar de koers duurde nog 2,5 ronde (ongeveer 25 kilometer). Gelukkig werd de voorsprong alleen maar meer en had ik uiteindelijk een voorsprong van 1 minuut en 50 seconden op ploegmaat Lars Hohmann.

Hidde bedankt voor dit mooie verslag en het team van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

Volledige uitslag staat hier!