Tweede Pinksterdag moet nog komen, maar tot nu toe zijn er mooie resultaten behaald in het Pinksterweekend! Op zaterdag was er winst voor de vrouwen van het Loving Potatoes -De Jonge Renner Cycling Team in de ploegentijdrit te Velddriel. Een mooi succes voor onze vrouwenploeg!

Eerste Pinksterdag stond in het teken van de Districtkampioenschappen (DK). Daarbij viel er een onvervalste “clean sweep” te noteren bij de junioren! Hidde van Veenendaal won namelijk in een sprint met een groep van 12 koplopers het DK in Maren-Kessel voor zijn ploegmaatjes Kevin Arrammach en Mathijs de Kok. Sven Pijnenburg zat ook mee en werd zesde en Gianni Pavone pakte plek elf mee.

Verder in de top twintig: Lars Hohmann. Hij werd dertiende. Super gedaan natuurlijk van onze ZEROGAS junioren! Mooie foto’s van het DK junioren staan hier in het album van fotograaf Marc Bouwens!

Bij de Elite pakte Bram de Kort het zilver. Dat is heel netjes gedaan door Bram. Bij de Beloften een knappe vierde plaats voor Wessel Verschueren, een achtste voor Ramon van Bokhoven en plaats veertien voor Jesse Huijbregts.

In de Topcompetitie was Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner ook actief in de tweedaagse 73e Beemster kaas Profronde van Noord-Holland. Gisteren was er een tijdrit en een omloop. In de tijdrit eindigde Roy Eefting als achtste en in de omloop was er helaas geen top twintig notering. Vandaag in de klassieker pakte Wim Wittenberg een zevende plaats en werd Bryan Bouwmans gehuldigd als meest aanvallende renner van de dag. De mannen hebben zich dus prima laten zien daar in Noord-Holland.

Dit zijn allemaal positieve berichten richting de Nederlandse Kampioenschappen die in aantocht zijn. In weekend van 22 en 23 juni zijn er de Nederlandse kampioenschappen in ons eigen Dongen. Het programma is hier te vinden. Daar rijden nieuwelingen en junioren (jongens en meisjes) en de Elite-zonder-contract. Onze Beloften en vrouwen rijden op 29 en 30 juni in Ede hun NK.
Succes iedereen met de laatste trainingen en koersen als voorbereiding op deze belangrijke weekenden!