Zaterdag 15 juni was het eindelijk zover voor de jeugdrenners: het NK wegwielrennen 2019 in Ameide!

Ook vanuit de jonge renner hadden zich een aantal renners weten te kwalificeren in de afgelopen weken voor dit spectaculaire evenement. Zo wist ook Luna Wolterink (categorie 1) uit Oosterhout zich te kwalificeren:

“Ik was blij dat ik me had gekwalificeerd om mee te doen aan het NK wielrennen samen met 25 andere meisjes van 9 jaar uit heel Nederland. Het regende ’s ochtends eerst hard, maar gelukkig was het droog tijdens de wedstrijd. Al was de weg nog wel wat nat en daardoor een beetje glad. Gelukkig ben ik zonder valpartij over de finish gekomen. Vanaf de start ben ik direct zo hard als ik kon van start gegaan. Mijn opa’s en oma’s hebben mij flink aangemoedigd waardoor ik extra energie kreeg. Op het laatst ben ik nog weggereden van het meisje dat net achter me lag en heb ik bijna nog mijn voorganger ingehaald. Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn 17e plaats!”

In dezelfde categorie wist Levi van der Kaa bij de jongens het podium op plaats drie te betreden.

Overige uitslagen NK

Categorie 1: 3e Levi van der Kaa (J), 17e Luna Wolterink (M), 19e Jamie Cornelis (J)
Categorie 5: 41e Lars van Oord
Categorie 6: 13e Denley van Wijnbergen (J)
Categorie 7: 12e Matthijs Bink, 18e Hidde Swart.

Erp:
Categorie 1: 1e Levi van der Kaa

Categorie 6: 2e Raf de Caluwé, 5e Victor Hugo Brenders