De nieuwelingen Yorick, Tim, Bas en Jeremy reden van 28 tot 30 juni de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Met een glimlach op hun gezicht blikken ze terug op deze mooie ervaring.

“Het was tot op het laatste moment spannend”, blikt tweedejaars Nieuweling Bas van Leijsen terug. Hij is er dit jaar voor de tweede jaar bij en liet een enorme groei zien. Hij legde in de proloog al een goede basis voor zijn uiteindelijke 12e plek in het eindklassement. Ook tweedejaars Jeremy Melis liet een verbetering zien ten opzichte van zijn deelname van vorig jaar. Hij eindigde op een mooie 15e plek. “Met de top van Nederland in het deelnemersveld was het een uitdagende Meerdaagse en werd er hard gekoerst”.

De eerstejaars nieuwelingen Yorick Brethouwer en Bas van Leijsen stonden ook goed hun mannetje in het sterke deelnemersveld. De benen van deze jonge deelnemers moesten het echter in de proloog en de tijdrit nog afleggen tegen de krachten van de tweedejaars rijders. Een hoge klassering was daardoor niet voor hen weggelegd maar des al niettemin lieten ook zij hun strijdvaardige kant zien. Beide konden bij het criterium goed bijhouden. Helaas voor Yorick speelde blessureproblemen parten bij het rijden van de klassieker waardoor hij het peloton helaas moest laten gaan. Tim liet zich goed zien en hield mooi stand in het op hol geslagen peloton die met een gemiddelde snelheid van 42 km/h de straten onveilig maakte. Tim eindigde als 28e en Yorick als 45e in het eindklassement.

Ondanks dat Bas en Jeremy ‘slechts’ een team van twee vormde, plaatste zij zich toch nog als zesde team in het ploegenklassement. Super gedaan allemaal!