Al vroeg in de ochtend werd er verzameld bij het clubhuis van De Jonge Renner. De spanning was af te lezen op de  gezichten van de renners en rensters. Iedereen strak in pak, met bijpassende slippers inclusief sokken. Aangekomen in Limburg was de temperatuur al flink opgelopen tot 26 graden om 10:00 in de ochtend. 13 renners en rensters vertrokken voor een route met 11 hellingen! Om alles nog meer flair te geven was er een bergklassement waarbij er op aangegeven hellingen punten te verdienen waren voor dit klassement.

Een hogere moeilijkheidsgraad resulteerde ook in meer te verdienen punten boven op de top van iedere helling. Al snel vlogen de renners en rensters de eerste hellingen omhoog, waarbij de begeleiding vakkundig werd gesloopt naarmate de dag vorderde. De snelle en hele snelle groepen hadden ieder hun eigen route maar reden ook vele stukken samen wat goed was voor het clubgevoel. Om het allemaal nog prettiger te maken was er een volgauto met 50 bidons die op ijs stonden te koelen (nogmaals dank Hugo) wat goed hielp om de lichaamstemperatuur wat naar beneden te brengen. Zonder de hulp van Marion en Christianne hadden we het een stuk zwaarder gehad in 35 graden.

De strijd om het bergklassement liet zijn sporen achter op de renners. Rood aangelopen hoofden, schijfremmen die het achterwiel compleet blokkeerde, en zwalkend de ‘dode man’ op. Bram van Dun ging met de bergprijs aan de haal in de snelle groep en Hidde Swart ging kannibalistisch te werk bij de hele snelle groep en liet slechts kruimels achter voor de concurrentie. Aan het eind van de dag hadden we een heerlijk stuk gefietst via een prachtige route en dito hellingen. Traditiegetrouw werd er afgesloten met friet en een snack bij het clubhuis. Voor herhaling vatbaar! Tot volgend jaar.

Naast deze mooie dag werd er ook nog gekoerst dit weekend!

Kruiningen:
Cat 1: 1e Levi van der Kaa
Cat 6: 7e Denley van Wijnbergen

Rijen:
Cat 1: 1e Levi van der Kaa, 14e Luna Wolterink
Cat 4: 19e Ruben Broers, 21e Maurice Verhoeven
Cat. 5: 16e Lars van Oord
Cat. 6: 3e Denley van Wijnbergen, 8e Raf de Caluwé, 13e Lars Prins, 24e Simone Wijngaard, DNF Bo Wolterink
Cat. 7: 1e Matthijs Bink, 5e Hidde Swart

Erp:
Cat 1: 1e Levi van der Kaa
Cat 6: 2e Raf de Caluwé, 5e Victor Hugo Brenders