Nieuwelingen weekend 6 en 7 juli 2019:

Klassieker Ronde van Twente

Op zaterdag 6 juli reden de nieuwelingen de Ronde van Twente. Start en finish in Enter, WV De Jonge Renner is met twee teams aanwezig. De wedstrijd (82km) gaat over een licht glooiend parkoers waarin de Apenberg, Markeloseberg en de Rijssenseberg de scherprechters kunnen worden. Vanaf de start gaat het direct op een lang gerekt lint. Dit geeft meestal aan dat het tempo hoog ligt. Jari Prins, Moreno Tak, Sven Mulder, Marnix van den Oever en Rowan van Oord kunnen zich goed in het snel uitdunnende peloton handhaven. Door de toch wel aanwezige wind en het steeds draaiende parkoers is het belangrijk om goed van voren te blijven. Na 60 km gaat het tempo nog verder omhoog en breekt het peloton in kleinere groepjes uit een. Als de stofwolken zijn opgetrokken rijden er twee renners vooruit, gevolgd door een groep van 35 renners met daarbij Jari, Sven, Marnix en ook Rowan kon net de aansluiting maken.

Moreno rijdt hier kort achter (met een groep van twintig renners) en geeft alles om de aansluiting weer te maken, negen kilometer voor de finish lukt hem dit. De twee vluchters blijven vooruit en het peloton maakt zich op voor een massasprint voor de derde plaats. Echter Sven gaat er op twee kilometer voor de finish snoeihard van tussen en hij houdt stand tot op de streep. Jari en Marnix positioneren zich goed en persen er nog een sprint uit (8e en een 14e plaats). Rowan komt niet ver genoeg naar voren en finisht buiten de prijzen (43e). Moreno heeft in de laatste  kilometer de groep laten gaan en heeft al plannen voor de volgende dag. Een mooie wedstrijd waarin De Jonge Renner zich goed heeft laten zien.

Ronde van Nispen en Schinnen

Zondag 7 Juli, de nieuwelingen hebben er zin in en staan vandaag weer aan de start in onder andere de Ronde van Nispen (Rowan van Oord, Tim van Leijsen, Bas van Leijsen, Bart Rutten en Moreno Tak). Deze wedstrijd ging over 40 kilometer en Moreno pakte de zege! Hieronder de mannen van De Jonge Renner in de uitslag.

Uitslag: 1e Moreno Tak, 5e Bas v Leijsen, 6e Rowan v Oord, 7e Tim v Leijsen en 18e Bart Rutten.

In het Zuid-Limburgse Schinnen gaven Jari Prins en Sven Mulder act de présence. Deze wedstrijd telt mee voor de klimmers trofee. Beide jonge renners waren prominent aanwezig in de kopgroep van 10 man. Jari Prins eindigde als 6e en Sven Mulder werd 9e.

Een prima koersweekend dus voor de nieuwelingen van WV De Jonge Renner.