Afgelopen weekend hebben de junioren een vierdaagse etappekoers gereden: de Sint-Martinus Prijs van Kontich. Namens W.V. De Jonge Renner stonden de volgende renners aan de start: Robin van Oorschot, Gianni Pavone, Ward de Schepper, Hidde van Veenendaal, Jody Jochems en Kevin Arrammach.
De begeleiding was in handen van ploegleider Maikel Bos en mechanieker Toon Raeijmaekers.

Op vrijdagavond begon de wedstrijd met een ploegentijdrit over 16.8km. Na een korte verkenning en wennen om met elkaar een ploegentijdrit te rijden, reden onze jongens naar een hele nette 8e plek.

De tweede etappe was de meest indrukkwekkende qua sfeer en ambiance rondom de koers, want de start was namelijk op de Grote Markt in Antwerpen, waar ook de Ronde van Vlaanderen de laatste jaren vertrekt. Vanuit Kontich werd er met alle teams in Kolonne vertrokken richting Antwerpen, waarbij alle toegangswegen onder politiebegeleiding werden afgezet. Om 14:40 uur reden de renners vanaf de Grote Markt geneutraliseerd weg richting de officiële start buiten het centrum om 15:00 uur.
In de etappe over 125 km ontstond er in de finale een kopgroep van vier renners die het uiteindelijk volhielden voor de achtervolgde groep van acht renners met daarbij Hidde van Veenendaal. Die 8e werd, de rest van de jongens finishten in het peloton.
In de avond na de etappe konden de renners genieten van een heerlijke pasta maaltijd in Restaurant de Kluis in Ulicoten, waar Ad en Anita van Tilburg de renners en begeleiding zonder gevulde maag niet lieten vertrekken. Enorm bedankt voor de gastvrijheid!

Op zondagochtend stond er een individuele tijdrit op het programma van 11 km met een uitdagend parcours met smalle stukken, scherpe bochten en lange rechte stukken waar het verschil gemaakt kon worden. Alle jongens hebben het uiterste uit zichzelf gehaald, wat resulteerde in mooie resultaten. Hidde van Veenendaal reed een hele sterke tijdrit, alleen was er een iemand sneller en werd Hidde 2e. Gianni Pavone werd 20e, Jody Jochems 30e, Robin van Oorschot 40e, Ward de Schepper 67e en Kevin Arrammach 96e.
In de middag stond er nog een etappe op het programma over 120 km, hier liet Gianni Pavone zien dat hij nog over zeer goede benen beschikte na de tijdrit in de ochtend en wist de oversteek met een andere kompaan te maken richting de kopgroep van tien. Na aansluiting bleven er vijf renners over met Gianni, maar helaas werden ook zij in de laatste 10 km gegrepen door het peloton en kwam er een massasprint aan. Hierin werden Hidde 12e en Kevin 15e.

Op maandag stond de laatste etappe op het programma met negen ronden van 14 km rondom Kontich. In de etappe was het lang onrustig en waren er enkele ontsnappingen op niks uitgelopen totdat er na half koers een kopgroep van 22 renners ontstond met daarbij Robin van Oorschot en Ward de Schepper. Deze kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 1:30 min, mede door de gebrekkige samenwerking en het rijden van de ploeg van de gele truidrager slonk de voorsprong heel langzaam in. Op 3 km van de finish was er een algemene hergroepering en kwam er een massasprint aan. Hierin hadden de jongens de afspraak gemaakt dat Hidde de sprint ging aantrekken voor Kevin Arrammach, maar helaas kwam op 500 meter voor de finish Kevin ten val doordat iemand zich tussen het wiel van Hidde beukte. Hidde ging door met sprinten en wist toch nog de etappe te winnen, wat vreugde en verdriet samenbracht. Uiteindelijk viel de schade mee met Kevin en overheerste de vreugde van de etappewinst. Door de etappewinst pakte Hidde de groene sprinttrui en het tussensprint klassement. Door de boniseconden schuift Hidde daarmee tevens op naar de 6e plek in het Algemeen Klassement.
Als team behaalden we een 4e plek in het ploegenklassement.

Als laatste willen wij als renners, Frans en Hedwig van Haperen bedanken voor het beschikbaar stellen van een slaapgelegenheid en verdere goede zorgen rondom de koers!
Daarnaast ook Stefan Arrammach die het hele weekend een grote bus mee had voor het vervoeren van de wegfietsen en tijdritfietsen.