Zondag 22 september was de laatste krachtmeting voor de nieuwelingen in het ‘klimmerstroffee-klassement’. Een delegatie nieuwelingen van DJR was vanuit Brabant afgereisd naar het Limburgse.

Sven Mulder, Jari Prins, Bas van Leijsen, Tim van Leijsen, Yorrick Brethouwer en Rowan van Oord hadden deze slopende wedstrijd in hun agenda aangestipt. Het rondje van 1600 meter had een serieuze klim en de start en finish lag  daar bovenop (Molenberg), welke na de streep nog gemeen omhoog door loopt. Aan het eind van de snelle afdaling ligt een 360-graden bocht, het tempo zakt tot bijna 20km/u, waarna direct weer ‘volle bak’ aan de klim begonnen word. Geen herstelmoment is hier in het rondje te vinden.

Op volgorde van loting worden de rijders opgesteld (ruim 60 renners hebben ingeschreven en dat is best veel voor dit korte en bochtige parkoers), Zoals verwacht wordt direct de ‘gaskraan’ vol open gedraaid. Alle DJR-renners stonden warm aan de start en kunnen goed meekomen. Halfweg koers rijden er nog 40 renners in de voorste groep met daarbij alle gestarte DJR-ers.

Dan ontploft de koers helemaal, Yorrick past en gaat heel verstandig zijn eigen tempo rijden, Rowan rijdt steeds verder naar voren, maar voelt 5 kilometer verder zijn benen ‘ontploffen’, hij heeft daarna enkele ronden nodig om weer enige snelheid te krijgen. Er ontstaat een kopgroep van 12 renners waar Jari keurig bij zit, Sven volgt op 100 meter en weer 100 meter daarachter rijdt Bas met een groepje. Tim is ook in een achtervolgend groepje terechtgekomen. Op de klim vertellen de gezichten van alle renners eenzelfde verhaal over afzien en volhouden. Als een ieder weer op zijn 2e,(3e of 4e) adem is gekomen, is de kopgroep (met Jari) uitgebreid met Sven en Bas. Even later moet Bas ‘de rol lossen’ en komt solo over de meet. Jari valt aan en wordt weer teruggepakt, hangt aan het ‘elastiek’ en komt weer terug. Alle gezichten van Thomas Voeckler vallen in het niet bij de vastberaden blik van Jari.

Sven toont zich een vaste kracht in de kopgroep en rijdt steady in de kopgroep mee. Hij weet er een mooie 9e plaats uit te halen. Jari werd 14e, Bas 16e, Tim 19e en Yorrick en Rowan komen als 37e & 38e over de meet.

De mannen hebben allemaal afgezien, zijn tegen grenzen op gebotst en hebben grenzen verlegd. Sven en Bas maken volgend jaar de overstap naar de junioren. Jari, Yorick, Tim & Rowan gaan volgend jaar zeker voor een kortere klassering naar deze mooie wedstrijd.