Op vrijdagavond 20 september zijn ter afsluiting van het wegseizoen de clubkampioenschappen en het jeugdkamp gehouden.

Om 18.00 uur trapten we af met de vier jongste categorieën. Er werd hard gestreden door de 14 kleinste renners en zij wisten er al een spannende koers van te maken. In categorie 1 wist Levi van der Kaa clubkampioen te worden, in categorie 2 was dit Chris Jansen, in categorie 3 was dit Jikke van der Meulen en in categorie 4 was dit Olav Kant.

Tussendoor werd door de Nieuwelingen en Junioren de strijd aangegaan met de sponsoren van DJR in het sponsoromnium. Foto’s van het omnium (gemaakt door fotograaf Marc Bouwens) staan hier.

Vervolgens was het tijd voor de drie oudste categorieën, waar maar liefst 13 renners aan de start stonden. Er werd gestart in de schemer, maar al snel werd het donker op het parkoers van De Jonge Renner in Oosterhout, waar de strijd flink los was gebarsten.

In alle categorieën werd er gesprint voor de overwinning. In categorie 5 werd Lars van Oord clubkampioen en in categorie 6 beklom Raf de Caluwé de hoogste trede van het podium. Hidde Swart uit categorie 7 sloot zijn periode bij de jeugd af als clubkampioen.

Nadat de foto’s waren gemaakt, werd er doorgegaan met de alom bekende “petje op, petje af”-quiz. Hierin werd de wielerkennis van zowel de ouders als de jeugdrenners getest. Na een vragenreeks mocht uiteindelijk Lars Prins de fantastische wisselbeker mee naar huis nemen.

Ondanks dat iedereen de clubkampioenschappen super leuk vindt, was het na de “petje op, petje af”-quiz toch echt tijd voor het jaarlijkse jeugdkamp. Buiten stonden de vuurkorven flink te branden en verzamelden de kids zich rond het vuur. Er werden broodjes en marshmallows gebakken, gekletst en gezongen. De kleinste kids werden rond de klok van 1.00 uur toch wel moe en zijn in de tenten gaan slapen. De oudste jongens hebben de hele nacht flink door gefeest en hebben het langzaam weer licht zien worden.

Om 8.00 uur werd iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt verwacht, om vervolgens nog spelletjes te doen. Er werd touw getrokken, hoofd basketbal gespeeld en uithoudingsspelletjes als planken en 90 graden hoek-zit. Het kamp werd afgesloten met broodjes knakworst. Iedereen ging moe en voldaan weer naar huis! Op naar volgend jaar, maar nu eerst rust of op naar het veldrijseizoen!!!

Meer foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan hier in zijn online-fotoalbum.