Na een paar weken rust werd afgelopen week weer gestart met de veldrijtrainingen op het parkoers van De Jonge Renner in Oosterhout.

Ook werd vanuit de KNWU de eerste veldrit verreden in Hapert. Levi van der Kaa (cat 2) wist de 3e plaats te behalen. Victor Hugo Brenders en Lars Prins, beiden categorie 7, reden ook hun eerste KNWU veldrit. Victor Hugo wist ondanks materiaalpech 9e te worden. Lars Prins  werd 7e.


Bron foto: http://www.wbvc.nl/

In Noordeloos werd de eerste wedstrijd van de Jan van Arckel Wintercompetitie gereden. Ook hier was DJR vertegenwoordigd. In de E-klasse werd Lars van Oord 5e en Olav Kant 23e.

Tot slot werd er ook nog gecrosst in Huijbergen voor de WBVC. Mila Prins reed in de eerste categorie. Na een bliksemstart, ging ze als eerste het veld in. Bij de eerste doorkomst, reed ze 3e en kwam ze steeds dichterbij de nummer twee. Helaas werd Mila er niet langs gelaten door haar voorganger en werd in de sprint mooi 3e. Haar derde podiumplaats dit seizoen.

Bram van Dun reed ook bij de WBVC in categorie 4. Hier werd hij knap 9e.

Bron foto: http://www.wbvc.nl/

Verslag Olav Kant:

Afgelopen zaterdag 12 oktober reed Olav Kant in Noordeloos de eerste veldrit in de Jan van Arckel wintercompetitie. Het betreft een competitie van negen wedstrijden in acht verschillende dorpen in de Alblasserwaard. Al vele jaren weten heel veel renners de weg te vinden richting dit mooie polderlandschap.

Olav (11 jaar) startte in de E-klasse voor 11- en 12 jarigen. Met zo’n 40 renners aan de start een goed bezet deelnemersveld. Het parcours was zeer uitdagend en heel gevarieerd. Vanaf de start een stukje door het gras, daarna wat hobbeltjes over iets wat leek op een BMX-parcours, toen een stukje bos met hoogteverschillen en alvorens aan een nieuwe ronde te beginnen een flink stuk door zo’n kenmerkende Alblasserwaardse polder.

De regen in de dagen voor de wedstrijd en ook de regen tijdens de wedstrijd maakten het parcours heel zwaar. Al snel zagen de renners eruit zoals je verwacht in een heroïsche strijd: besmeurd onder de blubber. Dit is voor Olav het echte veldrijden. De trainingen tot nu toe op de Warande waren onder nagenoeg droge omstandigheden, dus het was wel even omschakelen.

Al snel vormden zich wat groepjes renners. Olav bevond zich ongeveer middenin het deelnemersveld. Na een val verloor hij een paar plekjes, maar hij wist zich weer terug te knokken en kon uiteindelijk tevreden zijn met plaats 23.

De volgende wedstrijd is 26 oktober in Giessenburg, met een ander parcours en wellicht ook andere weersomstandigheden, maar met aan de start een even gemotiveerde Olav.

Dit beloofd wat voor komend veldrijseizoen voor de jeugd van DJR!