Dit jaar was het de 17e editie van het regelmatigheidscriterium “Beker der Vlaamse Ardennen” in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen voor Nieuwelingen. De eindklassementen worden gesplitst voor eerste en tweede jaars Nieuwelingen. In totaal kun je aan tien wedstrijden deelnemen. Dit waren vooral wedstrijden met een heuvelparcours. Sven heeft aan vijf van de tien wedstrijden deel kunnen nemen.

Uitslagen Sven:

  • 4e in Kruisem (De Zandvlooi)
  • 3e in Maarkedal (Schorisse)
  • 12e in Deftinge (Lierde)
  • 15e in Opbrakel (Brakel)
  • 7e in Maarke-Kerkem (Maarkedal)

Dit resulteerde in een knappe vierde plaats bij de tweede jaars Nieuwelingen in het eindklassement van in totaal 190 deelnemers. Hiervoor ontving Sven een uitnodiging om de huldiging op vrijdag 18 oktober jl. bij te wonen. In totaal mochten per categorie vijftien renners het podium betreden en werden zij geïnterviewd over het seizoen 2019 en hoe de voorbereidingen in de winter er uit zouden zien. Omdat Sven de enige Nederlander in de top vijftien was en de moeite had genomen hierbij aanwezig te zijn, kreeg hij nog een leuk aandenken mee naar huis. Hierna was er nog een receptie en werd er onder het genot van een drankje en een hapje nog even gezellig nagepraat.