Jari Prins heeft aan het begin van zijn veldritseizoen al heel wat hoogte- en dieptepunten gekend. Stand van zaken is 4x achterderailleur eraf, 1x diskwalificatie, twee maal 5e, één keer derde en 2 keer winst.

De seizoenstart was in België (Vosselaar) en na een half rondje was het al raak …..derailleur eraf. Reservefiets in materiaalpost gepakt en na een inhaalrace nog netjes gefinisht 39e van de 54 deelnemers. Dordrecht was wedstrijd nummer twee. Meteen mee op kop van de wedstrijd, maar na twee rondjes de ketting eraf en niet veel later derailleur er ook af! Snel gewisseld en ook hier weer uitgereden 54e van de 81 vertrekkers.

Montfoort ging extreem goed. In laatste ronde lag Jari met een andere renner op kop en toen sloeg het noodlot wederom toe. Het derailleurpatje brak af. Opa gaf snel zijn reservefiets aan vanuit de materiaalpost en Jari werd toch nog 2e. Na afloop moest Jari naar de jury en werd gediskwalificeerd, omdat zijn fiets op een niet geoorloofd punt was aangegeven.

De WBVC-cross in Rucphen deed Jari als training met een categorie hoger mee, maar toch won hij knap van verschillende junioren. Dan Rhoon… dat was echt blubberen en zowaar geen pech. Mooie vijfde plek was het resultaat.

Jari zijn eerste doel van dit jaar was de Superprestige Gieten. Hij had een goede start en zat meteen in de eerste groep van een man of negen. Het was een slijtageslag en iedere ronde vielen renners terug. Een Belg en een Duitster gingen er vandoor en daarachter streed Jari met een Nederlander en een andere Belg voor plek drie. Helaas ging het kaarsje in de laatste ronde iets uit en werd Jari 5e en was  daarmee de tweede Nederlander. Doelstelling was eindigen bij de eerste tien, dus dat was ruimschoots gehaald.

Daarna een topcompetitie veldrit in Zaltbommel oftewel de Uiterwaardencross. Jari had een raket start vanaf rij twee en ging als tweede het veld in. Reed meteen met een andere renner weg. Op dit lood en loodzware parkoers pakte Jari zijn eigen tempo en liet een viertal renners terugkomen maar bleef op kop temporijden. De een na de andere crosser maakte op dit glibber- en glijdenparkoers fouten en moesten weer uit zijn wiel lossen. In de laatste ronde liep het verschil met nummer twee op naar elf seconden en de eerste overwinning was binnen. Tevens werd Jari leider in de topcompetitie.

Vervolgens een WBVC trainingsveldritje in Bergen-op-Zoom waar Jari solide aan kop reed, maar omdat wederom zijn derailleurpatje af brak is hij niet gefinisht.

De laatste wedstrijd was de Kiremko Nacht van Woerden. Jari stond op de tweede startrij en reed als negende het veld in. Na een inhaalrace kwam hij vooraan, maar waren nummer één en twee al gevlogen. Hij werd knap 3e in dit zeer sterke en grote deelnemersveld.

Al met al toch een zeer mooi begin van het veldritseizoen waarbij Jari hopelijk zijn portie pech nu wel heeft gehad.