Op zondag 17 November stond  onze nieuweling Jari Prins uit Hank aan de start tijdens het regiokampioenschap veldrijden voor Zuid-Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland) te Lieshout. Hij was een van de favorieten, want had al menig podiumplaats behaald en eerder ook de topcompetitie veldrit in Zaltbommel weten te winnnen. Maar liefst 80 deelnemers, waarvan 26 uit regio zuid, namen deel aan deze mooie wedstrijd.

Vanaf de start reed Jari in de kop van de wedstrijd mee, maar door schuivers in de Lieshoutse modder en daarna een flinke valpartij, viel hij wat terug. Door hard werken en knokken tot de laatste meters wist hij toch kampioen van regio Zuid-Nederland te worden!

Dit is een mooie opsteker richting het Nederlands kampioenschap, dat in januari in Rucphen gehouden wordt. Zijn doelstelling is daar het podium te halen en voor de volgende winterperiode een plaatsje in een crossteam te bemachtigen. Hij hoopt zich verder te blijven ontwikkelen en zich hierdoor zich in de picture te rijden, zodat hij volgend jaar misschien wel aan de Superprestige, Wereldbeker en het Europees kampioenschap mee zou kunnen doen.

Overige nieuwelingen in de uitslag van de regiokampioenschappen: 8e Yorick Brethouwer, 11e Hidde Swart, 12e Rowan van Oord, 16e Matthijs Bink.