Hieronder wee verslagen van de internationale cyclocross in het Belgische Zonhoven. Het eerste verslag is gemaakt door Hidde Swart (1e jaars nieuweling) en de tweede door Yorick Brethouwer (2e jaars nieuweling).

Hieronder eerst het verslag van Hidde:

Deze internationale wedstrijd staat bekend om de kuil: een steile afdaling door diep zand. Verder waren het vooral snelle stukken met nog een paar zware zand stukken, zonder al te lastige bochten. Het was een regenachtige dag maar dat hoort erbij. De eerste wedstrijd ging al vroeg van start, dat was die van de eerste jaars nieuwelingen om 10 voor 10, met 4 ronden op het rondenbord. Hier stond Hidde Swart aan de start en maakte een goeie start door al gelijk na de kuil de koppositie over te nemen en hield dit vol totdat hij na 2 ronden verzwakte en een paar plaatsen moest weggeven, hij eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Later om 5 over half 11 startte de tweede jaars nieuwelingen met Jari Prins en Yorick Brethouwer. Ze hadden beide een goede start alleen toen ze uit de kuil kwamen de 1e ronde viel er een jongen vlak voor Jari waar hij zelf tegen aan reed en daardoor ook viel. Hierna gingen ze na elkaar door de volgende bocht. Jari wist zich nog goed naar voren te vechten en eindigde op de 13e plaats. Yorick hield het tempo ook goed hoog en kwam als 34e over de finish. Daarna startten de junioren waarbij Thibau nys won en later bij de vrouwen won Annemarie Worst. Later bij de elite/belofte stond de oud Jonge Renner Ryan Kamp aan de start die nu in de kleuren van Pauwels sauzen-bingoal. Hij reed een sterke wedstrijd en kwam als 16e over de eindstreep. Hier won Toon Aerts.

Het verslag van Yorick Brethouwer:

Ik moest erg vroeg opstaan we vertrokken al om 7:15. Toen we aankwamen was alles  erg goed geregeld. We konden op een speciale parking voor renners parkeren naast de permanence dat was erg handig. Bij het nummer ophalen kregen we drie bandjes daarmee kon je gratis naar binnen en met je nummer ook.  Dus je kon met vier mensen gratis naar binnen en een kaartje kost 12 euro. Daarna ging ik inrijden het was een erg mooi en zwaar parcours. We moesten bijna heel hetzelfde rondje rijden als de profs er was een klein stukje maar uitgehaald. Na het inrijden kon je je fiets afspuiten er waren veel goede af spuitplekken. Ik moest helaas bijna achteraan starten maar het was wel een eerlijke loting. Mijn eerste ronde ging erg goed er waren een aantal kleine valpartijen waar ik goed omheen kon en veel plekken opschoof. Maar daarna viel ik wat terug normaal zijn mijn laatste ronde het best maar ik had geen erg goede dag. Maar alsnog vond ik het heel erg leuk. Na de wedstrijd kon je douchen die zagen er erg goed en netjes uit maar ze waren wel koud helaas. Daarna ging mijn vader naar huis en kon ik met Hidde en zijn vader blijven kijken naar de profs. We moesten wel even wachten maar er was friet en hamburgers en er was een dj. Toen begonnen eindelijk de vrouwen en werd het ook erg druk wij stonden in de kuil na de grote zand afdaling. Daar stonden ook de meeste mensen.  De renners kwamen erg vaak voorbij, en er was een tv scherm om de rest van het parcours te zien en veel eet en drink tentjes. Het was een enorm spektakel met een aantal valpartijen en een erg spannende wedstrijd. Daarna hebben nog naar de mannen gekeken die gingen erg hard naar beneden. Het wegrijden was erg fijn omdat wij op de parkeerplaats voor renners stonden en wij dus voor de drukte weg waren. Het was een erge leuke en ik ga volgend jaar zeker weer.