In het weekend van 11 en 12 januari waren in Rucphen de Nederlandse kampioenschappen veldrijden. Ook veel van onze leden kwamen in actie. Op zaterdag miste Jari Prins net het podium met een vierde plaats. Al met al een zeer knappe prestatie in een veld van maar liefst 96 deelnemers.

Op zondag was het wel feest voor De Jonge Renner crossers. Eerst bij de Beloften vrouwen (onder 23). Daar pakt wereldkampioene Inge van der Heijden de nationale titel. Ze was topfavoriet en maakte die status waar. Bij de Dames Elite greep Yara Kastelijn helaas net naast de medailles en werd vierde. Gelukkig heeft Yara dit jaar de trui van het Europees kampioenschap al behaald en kan ze in die prachtige trui blijven crossen. In ieder geval mooie successen van deze De Jonge Renner-vrouwen!

Bij de Beloften-mannen weer een rood-wit-blauwe trui voor een De Jonge Renner-lid. Ryan Kamp uit Raamsdonksveer verlengde namelijk zijn Nederlandse titel. Vorig jaar in Huijbergen was hij al de sterkste en ook dit jaar naast de Skidome in Rucphen was hij dé man die de koers bepaalde. In de eerste ronde kwam hij nog ten val, maar wist een opgelopen achterstand snel te herstellen en soleerde naar de zege. Twee dagen later behaalde Ryan een nieuwe hoofdprijs, want hij ondertekende bij zijn team Pauwels-Sauzen-Bingoal een profcontract voor drie jaar. Daar spreekt vertrouwen uit. Van harte Ryan!


Een mooi NK dus van onze renners! We blijven ze volgen, want over drie weken is het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. We wensen Inge, Ryan en Yara veel succes in de voorbereidingen richting deze mondiale titelstrijd!

Op zaterdag maakte huisfotograaf Marc Bouwens weer mooie foto’s van onze De Jonge Renner leden. Die staan hier. Ook op zondag was hij erbij. Dan met de supportersvereniging Ryan Kamp. Deze plaatjes staan hier.