Hieronder het verslag van Tim van Leijsen van de koers in het Vlaamse Lierde op 7 maart 2020.

Op zaterdag 7 maart stonden Hidde Swart, Yorick Brethouwer en ik (Tim van Leijsen) aan de start van de koers in Lierde met een groot deelnemersveld van 120 renners. Nadat we gezamenlijk hadden ingereden volgde de materiaal controle. Na de materiaal controle mochten we opstellen waarbij we alle drie ver vooraan stonden. Het ging gelijk hard van start en na de eerste paar kilometer was al de eerste valpartij, waarbij Yorick en ik helaas betrokken waren. Ik kon gelukkig vrij snel weer door en heb uiteindelijk de aansluiting bij het peloton weer kunnen maken. Yorick was harder gevallen en had meer pech dan mij en heeft daardoor moeten afstappen. Al vrij snel in de koers reed er een groepje weg die we de rest van de  koers niet meer hebben terug gezien. In het peloton lag het tempo vrij hoog en in het parcours zaten een paar klimmetjes die met een redelijk tempo omhoog werden gereden. In de laatste twee ronden probeerde ik te ontsnappen, maar dat lukte helaas niet. Hidde probeerde ook nog een keer te ontsnappen alleen werd ook hij teruggepakt. In de laatste ronde zat Hidde goed van voren en ik probeerde ook zo goed mogelijk naar voren te kruipen. Uiteindelijk zat ik niet heel ver van voren, maar probeerde ik nog zo goed mogelijk te sprinten en werd uiteindelijk 33e, Hidde werd knap 20e.

Tim van Leijsen