Hieronder het wedstrijdverslag van Hidde Swart van de nieuwelingenwedstrijd in Rijkevorsel (België) op 29 februari 2020.

Op 29 februari stonden Yorick, Tim, Matthijs en ik (Hidde) aan de start van de omloop van Rijkevorsel. Voor Matthijs en mij was het de eerste wedstrijd bij de nieuwelingen. Het was echt Vlaams koersweer. Het ging gelijk hard van start, maar Tim zat al goed op kop en deed daar goed zijn werk. In de tweede ronde sprong een groepje van drie man weg, die we niet meer hebben terug gezien. Het was onrustig in het peloton en er werd veel gedemarreerd, maar we hielden wel een strak hard tempo. Op de helft van de wedstrijd zaten Tim en ik in een groepje waarmee we een serieus gat hadden geslagen, maar de samenwerking was niet goed genoeg en we werden weer teruggepakt. Yorick moest helaas daarna afstappen vanwege de kou. In de laatste drie ronden werd er een sterke aanval geplaatst en twee man sprong weg. Ik voelde me goed richting de laatste ronde en had in mijn gedachte dat ik na de eerste aanval in de laatste ronde zelf ook zou gaan. Dit pakte goed uit, want Tim die plaatste een aanval op de helft van de laatste ronde, maar werd helaas weer bijgehaald, maar toen viel het stil en greep ik mijn kans en demarreerde weg. Het peloton met Tim op kop reageerde niet. Ik wist dat het nog maar één strook tegenwind was en me daar doorheen zou moeten bijten, daarna was het wind mee. Ik kon het peloton voorblijven en werd uiteindelijk 6e, Tim werd 20e en Matthijs 31e.

Hidde Swart