Zaterdag 27 juni stond er een mooie training gepland in de Vlaamse Ardennen. We waren al vroeg uit de veren zodat we om 9:45 uur konden verzamelen in Oudenaarde. Hier werden we ingelicht over de training en verzamelden we voor vertrek.

We reden al snel richting de eerste beklimmingen van de dag. Deze reden we rustig op zodat iedereen de 4 uur vol zou kunnen maken. Na ongeveer 1,5 uur werd het al serieuzer. Het was koersss, 2x een koersje van ongeveer 5km met een finish bovenop een heuvel. Helaas lukte het niemand om weg te rijden dus werd er 2x gesprint voor de titel.

Hierna reden we weer 2 aan 2 door. Het was een mooie route met aardig wat hoogtemeters want ja daar komen we voor. Het laatste uur begon het jammer genoeg een beetje te regenen maar dat mocht de pret niet drukken. We reden een mooi tempo waarop bijna iedereen makkelijk kon volgen. Toen we bijna weer wedergekeerd waren in Oudenaarde werd er nog geopperd om de koppenberg in de route op te nemen.

Tenminste als je dit zou willen. De overige renners konden alvast terug keren naar de parkeerplaats. Ongeveer de helft van de renners besloot deze iconische klim mee te pakken. We zijn er nu immers toch. Eenmaal aangekomen bleek de voorspelde natte kasseien geen rol te spelen. Even doorbijten en we waren alweer boven.

Hierna zijn we lekker rustig terug gereden naar de parkeerplaats in Oudenaarde. De training zat erop. Even omkleden en door naar de na bespreking. Hierin werd aangegeven dat het een geslaagde training was. En daar ben ik het zeker mee eens. Een mooie route verzorgd door Jan van Aert.