Trainingsweekend junioren in de Ardennen

Met tien renners en drie begeleiders gingen we richting de Ardennen. Plaatsnaam Gouvy. Eenmaal aangekomen bij het verblijf in de avond werden de plannen en regels besproken. Daarna werden de bedden opgedekt door de renners. Optijd naar bed om de volgende dag fris en fruitig op de fiets te stappen.

Op zowel zaterdag- als zondagochtend en avond moest een groepje renners het gerecht klaar maken. In de frisse zaterdagochtend werden Bart Rutten, Jody Jochems en Bas van Leijsen wakker door de wekker die af ging om half 8. Deze mannen gingen pannenkoeken maken. Deze pannenkoeken waren aan de zogenaamde ‘taaie’ kant.

Met een gevulde buik stapte de renners op de fiets. De tocht bevatte 95 kilometers met ongeveer 1500 hoogtemeters. Tussendoor reden de mannen een tijdrit de Côte de Spineux op. Een gemiddelde hellingspercentage van 6,1% over 3,1 kilometers.

Nadat we de training hadden afgerond kregen de renners en de begeleiders een diner van Roan Konings, Marijn Maas, Moreno Tak en Thijs Koops. Rijst met gevulde tomaten saus en kip erbij. Na het diner werd er een ontspanningsoefening door Daan Meijers gegeven. Daarna werd er trefbal gespeeld met een woordraadselspel om de dag af te sluiten.

Op de zondagochtend werden de renners om half 7 wakker geklopt om vervolgens ergens afgezet te worden en terug te lopen naar het huis niet wetende wat de route terug was. We liepen eerst 1,5 km de verkeerde kant op. Daarna werden we de andere kant opgestuurd.

Hoe we moesten lopen was nog steeds niet zeker. Na 1,5 km terug te lopen moesten we nog 5 km hetzelfde pad belopen totdat we terug bij het verblijf kwamen. Gelukkig stond het ontbijt klaar om direct bij het ochtend eten aan te schuiven. Dit ontbijt was een havermout gerechtje, boterhammen en een eitje.

Om half 11 sprongen de renners op de fiets om de tweede en laatste tocht van het weekend te maken. 130 kilometer met 7 belangrijke klimmetjes er in. Hiervan waren er twee vrij stijl met een beklimming met een maximale stijgingspercentage van 25%. Het was een leuke uitdagende rit voor de renners.

Het avondeten werd verzorgd door Sven Pijnenburg, Robin van Oorschot en Sam Oosterholt. Dit was macaroni met een saus van tomatenpuree, spinazie, mozzarella en gehakt. Iedereen vond dit heerlijk. Hiermee kwam het einde van het trainingsweekend in zicht. Alleen nog een nabespreking over de rit van zondag en van het weekend en dan de spullen inpakken als je dat nog niet gedaan had. Met sportieve en leuke herinneringen gingen de mannen van De Jonge Renner terug naar huis in het vlakke Nederland.