Onze Ryan Kamp reed afgelopen weekeinde een dubbel weekend in Eeklo en Brussel. Hierin had hij hier en daar wat pech, maar sloot het weekend af met een 10e plaats in het eindklassement van de X2O Badkamer Trofee.

Zaterdag stond Ryan aan de start in Eeklo waar hij de cross begon met een matige start. Door de dooi op het parcours werd het enorm glad en moest hij na verloop van tijd wisselen naar Rhino’s. Hierna zat hij rond plek 25, maar hij vocht zich dapper terug tot plek 9! Helaas kwam hij samen met een andere renner ten val en viel letterlijk terug naar de 14e plaats.

Op zondag was hij redelijk hersteld van Eeklo, maar toch merkte hij dat de start iets te snel ging voor hem. Hierdoor maakte hij de keuze zich terug te laten zakken om stilaan beter te worden in de wedstrijd. Hierna begon hij wat foutjes te maken door de gladde ondergrond en kwam zijn schoen los. Door de opstapeling van deze kleine foutjes raakte hij zijn ritme kwijt en was de 16e plaats het hoogst haalbare.

Ryan sloot dit weekend ondanks zijn pech in Brussel met een goed gevoel af. Hij klasseerde zich als 10e in het eindklassement van de X2O Badkamer Trofee, waar hij aan het begin van het seizoen nog niet aan dacht!