‘Onze’ David Dekker startte op zondag aan zijn eerstekoers als wielerprof en maakte daarbij grote indruk. Hij zat mee in de eerste waaier, maar moest in de sprint uiteindelijk buigen voor Mathieu van der Poel.
Al vroeg in de koers liet Deceuninck- Quick Step van zich horen en barstte het waaiergeweld los. Velen grote namen mistten de slag en kwamen niet meer in aanmerking voor de dagzege. David zat samen met Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Adam Yates mee in een groep van 26. In die eerste groep kon hij tot de laatste twee kilometer rekenen op zijn ploeggenoot Chris Harper, daarna koos hij zijn positie in de groep.
In de sprint moest David helaas zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel en zo eindigde hij tijdens zijn debuut in de WorldTour met een tweede plaats, voor Michael Mørkøv.
Kortom, een groots debuut waar wij als WV De Jonge Renner meer dan trots op zijn. Chapeau, David!