Afgelopen weekend werd dan eindelijk het Nederlandse wielerseizoen afgetrapt met de Omloop der Kempen voor de Topcompetitie. Zowel de vrouwen van Team loving potaties als de mannen van Van Uitert – WV de Jonge Renner stonden aan de start.


De vrouwen mochten Zaterdagavond het spits afbijten in Veldhoven voor de Omloop der Kempen. Binnen 1 km na de start begon het keihard te regenen en dat heeft niet meer opgehouden. Helaas konden Nicole en Femke niet meer verder doordat zij betrokken waren bij een valpartij.
Verder werd het een snelle wedstrijd van bijna 120 km met meer dan 41 km/h gemiddeld. De overige rensters hebben zich goed kunnen handhaven in een chaotische wedstrijd en werden uiteindelijk:
-Violinde 13e
-Puck 18e
-Lieke 25e
-Renee 42e
-Yva 46e
-Devon 70e


De mannen stonden op Zondag aan het vertrek voor een wedstrijd over 193km. In de snelle beginfase waren er veel valpartijen. Bram de Kort en Thijs Brouwer waren hierbij betrokken maar konden nog terugkeren, echter koste hen dat later de kop. Wanneer de kasseiensector eraan kwam zaten de mannen attent mee in het voorste deel van het peloton. Uiteindelijk maakte het peloton zich op voor een massasprint. Dit resulteerde in een heel knappe 2e plaats in het ploegenklassenent.
-Martijn Rasenberg 11e
-Jasper Haest 19e
-Nelson Peetoom 22e
-Wim Wittenberg 71e
-Gerrie van Lingen 98e

Foto’s: Theo van Sambeek & Sportphoto