Roan Konings wist afgelopen zondag te winnen in het Belgische Retie. Wij stelden hem enkele vragen.

Welke wedstrijd heb je gewonnen?
De wedstrijd was een Belgische kermiskoers in Retie. Het parcours was een typisch belgisch rondje wat redelijk bochtig was.

Wat was je verwachting van de koers?
Mijn doel voor de wedstrijd was om hem te winnen. Het liefst wilde ik met een klein groepje aankomen. Het regende ook flink hard voor de start, dus ik was al van plan om de koers gelijk hard te maken.

Hoe won je de koers?
Vanaf de start ben ik gelijk hard gaan rijden. Dat deed ik omdat het hard regende. Ik wist dat het dan op een lint zou gaan en er dan breukjes zouden onstaan in het peloton. En dat gebeurde ook. We waren na een paar kilometer al weg met 13 man. De samenwerking was goed. Ik probeerde nog een paar keer om weg te rijden maar het groepje liet mij niet rijden. Toen ben ik gaan gokken op de sprint. In de laatste ronde heb ik op de demarrages gereageerd waar het moest en zo werd het een sprint. 200 meter voor de finish lag er nog een bocht en daar ging ik als 2e doorheen. Daarna ben ik vol aangegaan en zo won ik de wedstrijd!

Wat was er mooi aan deze overwinning?
Deze overwinning was mooi door de omstandigheden van de koers. Het was slecht weer en daardoor werd de koers getekend.

Wat hoop je dit seizoen nog te bereiken?
Dit seizoen hoop ik nog een paar koersen te winnen. Maar mijn hoofddoel is om aan de start te staan van het WK. Tot nu toe loopt dat traject zoals ik wil.