• De Jonge Renner trekt modern jasje aan en gaat verder als JEGG – DJR Academy
  • Met nieuwe hoofdsponsor komt cycling academy-plan in stroomversnelling

OOSTERHOUT – De Jonge Renner slaat een nieuwe weg in. De Oosterhoutse wielervereniging gaat verder onder de naam JEGG – DJR Academy. Na ondertekening  van een vijfjarige overeenkomst met JEGG Future Farming als hoofdsponsor transformeert de vereniging stapsgewijs naar een cycling academy. Het doel is om hét opleidingsinstituut van Nederland te worden.

Oud-voorzitter Theo Hanegraaf (links) en Pieter Smits

Alle wielercategorieën, van de jeugd tot aan de elite/beloften, rijden vanaf volgende maand in eenzelfde, nieuwe outfit met daarop JEGG Future Farming. Het bedrijf, gevestigd in Rijen, heeft zich voor maar liefst vijf jaar als hoofdsponsor verbonden. JEGG Future Farming is een innovatief pluimveebedrijf, dat symbool staat voor een circulaire, transparante manier van landbouw bedrijven. De focus ligt op lokaal, duurzaam en diervriendelijk ondernemen, een korte keten én eerlijke verdienmodellen voor alle ‘schakels’ in diezelfde keten.

“We produceren eieren voor de retail, maar doen zoveel meer. Onze eieren sorteren we zélf en verwerken we naar producten waar klanten om vragen. Zo ontwikkelen we momenteel eiwitrijke producten, ter plaatse in het bedrijf. Dát op zich is al een innovatie. Vervolgens gaan we nog een stap verder: we vragen aan diezelfde klant wat er bij hem ‘overblijft’ na productie. Die reststroom kan voor ons weer een grondstof zijn. Een voorbeeld: onze kippen krijgen voer op basis van bruikbare stoffen uit aardappelschillen. Die schillen komen van een fabrikant die onze eieren verwerkt. Dit illustreert onze korte keten-filosofie” aldus Pieter Smits, directeur van JEGG Future Farming.

“JEGG Future Farming is in al zijn aspecten volop in ontwikkeling. Zo lanceren we de komende jaren, extra eierproducten onder het JEGG-label en starten we met een JEGG academy. Deze moet andere ondernemers en bedrijven in onze sector motiveren in inspireren. We zijn ervan overtuigd dat JEGG Future Farming, ónze nieuwe kijk op ondernemen, de toekomst is. Onze kennis en inzichten willen we dan ook heel graag delen.”

Investeren
Pieter Smits, zelf groot wielerliefhebber en sportief fietser, is blij met het hoofdsponsorschap bij JEGG – DJR Academy. “Ons bedrijf en de vereniging passen erg goed bij elkaar. We durven beiden te investeren in de toekomst. Terwijl wíj dat doen in een circulair, toekomstgericht pluimveebedrijf, richt JEGG – DJR Academy zich op wielertalent. Hoe beter dat aan de basis gebeurt, hoe groter het toekomstig succes. Belangrijk daarbij vind ik het ‘hart’ van JEGG – DJR Academy: het is een heel betrokken vereniging met bevlogen vrijwilligers. Zonder de mensen en samenwerkingen kan zo een organisatie niet bestaan.”

“JEGG Future Farming is vorig seizoen kleinschalig ingestapt. Nu is de tijd rijp om de volgende stap te zetten. Daar zijn we als vereniging enorm blij om, want het brengt onze plannen om door te groeien naar een succesvolle cycling academy in een stroomversnelling. Dat is erg belangrijk, met het oog op de toekomst van de wielersport: we leiden talenten op en stomen hen klaar voor de volgende stap. JEGG – DJR Academy is een van de weinige wielerverenigingen die de deur open zet voor álle categorieën: jeugd, nieuwelingen, junioren, elite, beloften en dames”, aldus Eric van den Boom, voorzitter van JEGG – DJR Academy.

“De support van JEGG Future Farming betekent dat álle leden, van de jeugd tot de elite en beloften, in eenzelfde outfit kunnen rijden en geeft ons tevens de mogelijkheid om te investeren in onze cycling academy: we blijven een vereniging, maar moderniseren graag en geven de kwaliteit van onze begeleiding, waar mogelijk, een impuls. Daarnaast investeren we in het trainings- en wedstrijdprogramma: al op jonge leeftijd bieden we onze leden de mogelijkheid een internationaal programma te rijden. Voor een vereniging is dat uniek. Op termijn lanceren we wellicht opnieuw een eigen UCI Continental Team. Zo kunnen talenten die we zelf hebben opgeleid, onmiddellijk door naar het allerhoogste niveau.”