Mila Prins podiumplaats in Mini 8 van Chaam

Mila prins reed op Koningsdag bij de meisjes in categorie 3 bij de meisjes 27 april naar een derde plaats in de Mini 8 van Chaam. Met een flitsende start begon ze aan de wedstrijd en reed in de eerste groep. Rugproblemen hinderde haar en moest na verloop uit het eerste groepje lossen. Maar ze wist zich weer terug te knokken en reed op die manier naar een mooie derde plek op het podium. Deze Mini 8 van Chaam was een puntenwedstrijd voor deelname aan het NK. En door de vele bochten extra zwaar.

In categorie 2 debuteerde Tim van Tunen met een zestiende plaats, werd Tim Smeekens achtste en wist Seth Witvliet de vijftiende plek te veroveren.

Ook de kleppers in categorie 4 kregen het voor de kiezen. Levi van der Kaa wist zich ondanks het hoge tempo en de vele bochten waardoor het tempo wisselde voorin te handhaven. Hij was dan ook tevreden met zijn vijfde plaats. Finn Klaus koerste op dit parcours  zoals van hem mocht worden verwacht actief voorin. De vele bochten en de vele tempowisselingen vroegen toch veel van zijn krachten en viel hij met zijn elfde plaats net buiten de top-tien. Voor Jamie Cornelis was het een thuiswedstrijd en werd tweeëntwintigste.

Bij de meisjes in categorie 4 kon Luna Wolterink het hoge en vaak wisselende tempo bolwerken en werd negentiende. Milou van Oord had het wat moeilijker en moest al snel lossen. Na een aantal rondes kreeg ze weer aansluiting bij een groepje en wist ze zich te klasseren met een vijfentwintigste plek.

Yaco Caron  wist zich in categorie 6 jammer genoeg niet te klasseren omdat hij voortijdig de wedstrijd moest verlaten

Loek Graafmans, Olav Kant en Ruben Broers stuitten in hun categorie (7) op een sterk deelnemersveld en een bochtig parcours. Zij konden geen potten breken en eindigden respectievelijk als achttiende (Loek), drieëntwintigste (Olav) en vijfentwintigste (Ruben).

Hieronder de wedstrijdimpressie van Finn Klaus .

Op woensdag 27 april was de Mini 8 van Chaam. We startten in categorie 4 met 5 wielrenners van de Jonge Renner. Levi, Jamie, Milou, Luna en ik. Het was lekker weer en de zon scheen lekker. Omdat het Koningsdag was, was het best wel druk en gezellig in Chaam. Er kwam ook veel familie kijken. De start ging goed en ik kwam goed weg. Het parcours door het dorp had best veel bochten, waardoor je extra goed moest opletten en het tempo erg schommelde. Ik heb een paar rondjes voorin gereden, maar voelde me na een paar rondjes jammer genoeg niet zo goed. Hierdoor had ik moeite om voorin te blijven. Uiteindelijk heb ik de 11e plaats gehaald. De volgende wedstrijd is in Gouda op zaterdag 30 april. Hier ga ik er weer tegenaan.

Finn Klaus