Afgelopen zaterdag (30 april) reden Talita de Jong, Alexandara, Jana, Sara en Ela de Leiedal Koers (1.2) een UCI Koers over 107 km in het Vlaamse Barikhove. Het is een wedstrijd door de de Vlaamse Ardennen met onder ander de Cote de Trieu, Hotond, Kortekeer, Stationsberg, Kapelberg, Patersberg, Kwaremont, Karnemelkbeekstraat (E3-col), Varent en Tigemberg.

Thalita had geen top benen vandaag maar zat op iedere berg en kasseien strook attent van voren bij de eerste 5. Zodat ze zich niet kon laten verrassen.  Draaide alleen de Patersberg op in positie 12 en voor haar lieten ze een gat vallen. De oversteek kon ze niet maken naar 2 rensters die weg reden.

De Leiedal Koers is een wedstrijd door de  Vlaamse Ardennen met onder ander de Cote de Trieu, Hotond, Kortekeer, Stationsberg, Kapelberg, Patersberg, Kwaremont, Karnemelkbeekstraat (E3-col), Varent en Tigemberg.

Helaas werd er de hele koers weinig gekoerst en op het moment dat de 2 rensters weg reden was er ook geen enkele ploeg die wilden rijden, erg jammer. Thalita wist direct dat de koers in een plooi zat, maar beef wel attent.

Thalita zegt zelf: “er werd gewoon door geen enkele ploeg gereden, wat dat is weet ik niet maar het is erg triestig. Men rijdt niet om te winnen precies en niemand wil een trap te veel doen” Op de 3 plaatselijke ronden waren er nog wel wat aanvallen, maar vaak worden deze gepareerd. Op 1 keer na, toen reden er weer 2 rensters weg en niemand die maar reageerde. Uiteindelijk reden er vier renster in de finale voorop. Thalita wint de pelotonsprint voor plek 5.

De andere rensters; Alexandra, Jana, Sara en Ella hebben weer grote stappen gezet en hebben met plezier gekoerst. Helaas werden zij op de plaatselijke ronden uit koers gehaald.