Afgelopen zaterdag (30 april) reden Harm Celi, Mathijs de Leng, Alain Broos en Tom Smeets de PWZ Zuidenveldtour (1.2) een UCI-koers over 180 km met start in Dalen en finish in Nieuw-Amsterdam

In het peloton werd er ondertussen ook niet stilgezeten, er werd vooraan zelfs stevig op kop gebeukt. Bij het opdraaien van de tweede kasseienstrook viel Maikel Stam. De vele kasseistroken en de harde koers zorgden er voor dat het veld in stukken brak. Toen Maikel weer wist aan te sluiten was het waaier rijden geblazen in een van de vele waaiers.

Bij het opdraaien van de 2e keienstrook was Maikel Stan gevallen. Wanneer hij terugkwam viel na de laatste keienstrook alles uiteen door waaiers. In de eerste groep wisten Harm Celi, Mathijs de Leng, Alain Broos en Tom Smeets zich daarin te handhaven. Alain Broos zat nog een tijdje in een kansrijke kopgroep van tien.

Zware koers met sterke kopgroep

Met nog zo’n dertig kilometer te gaan lag het tempo nog steeds zeer hoog in het peloton, wat zorgde voor een heuse afmatting. Die afmatting zorgde er mee voor dat er een nieuwe koerssituatie ontstond. Een kopgroep met niet de minste kleppers, waaronder, Tomas Kopecky en Joren Bloem (Abloc), Coen Vermeltfoort en Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) , Rick Ottema en Hartthijs de Vries ((Metec-Solarwatt p/b Mantel),  Conn McDunphy (EvoPro Racing), wisten weg te rijden. Het was uiteindelijk Vermeltfoort die na de zware dag nog over de meeste frisse benen bleek te beschikken. De Nederlander klopte Kopecky en Marcus Hansen (Uno-X) in de laatste honderden meters.

Het peleton, de eerste groep, met Harm (25e), Mathijs (33e), Tom (42e)  finishte op 22 seconden van de winnaar, Alain werd 57e op 35 seconden van de winnaar. Maikel Stam heeft, vanwege zijn vroege val, de koers niet kunnen beëindigen.