Frank van de Broek heeft in de Carphatian Couriers Race de bergprijs gewonnen. Frank had er zijn zinnen op gezet en pakte in tweede de etappe van de Carpathian Couriers Race  de bergprijs, een zware klimetappe over 149 km met 2085 hoogtemeters op de noordflanken van de Tatra (onderdeel van de Karpaten)  in Polen tussen Piwinczna Zodroj en Niedizca. Zijn ‘blauwe trui’ kwam in de nog volgende etappe  op de zuidflanken van de Tatra van Poprad naar Vysoké Tatry (Slowakije) en de afsluitende bergtijdrit, in de regen, in en om Vysoké Tatry niet meer in gevaar.

Frank van de Broek gekroond tot bergkoning in de blauwe trui van de Karpatenkoers in Vysoké Tatry in Slowakije

In de etappe waar het gebeurde ging Frank al na 30 km in de aanval met een medevluchter. Een vroege aanval op die uiteindelijk de verdiende bergprijs en zijn blauwe trui opleverde. Na 60 km was er een grote valpartij waarbij Nino de Jong en Marijn Maas betrokken waren . Marijn moest van fiets wisselen en had een enorme achterstand maar kon weer aansluiten bij het peloton . Ook Nino kon weer aansluiten bij het peloton. Met nog 5 km te gaan moesten Marijn , Frank en Sven helaas het peloton laten gaan . Martijn Rasenberg  werd 27e en Nino de Jong 29e , Marijn 49e, Frank 52e en Sven 55. In het algemeen klassement staat Martijn 14e , Nino 21e, Frank 44e , Marijn 45e en Sven 52e.

Frank van de Broek in de blauwe trui op het podium in het Poolse Niedizca