Marijn Maas start zaterdag in Stara Lubova (Slowakije) als beste jongere in de Groene Trui in de Carphatian Couriers Race. Een meerdaagse wielerkoers (U23) startend in Boedapest (Hongarije) – Slowakije – Polen en eindigend in Vykose Tatry in Slowakije.

Op vrijdagavond (29 april) wisten Marijn  (6e) en Frank van den Broek (8e) zich in de proloog in Boedapest al bij de 1e  10 te plaatsen. Marijn veroverde er meteen de Groene Trui mee als beste jongere. In de 1e etappe in Lubnova in Slowakije een stevige klimkoers over 138,4 km met 1812 hoogtemeters eindigde Frank als 23e, Sven Pijnenburg als 41e , Marijn Rasenberg als 42e, Nino de Jong als 53e en Marijn finishte als 55e.

Gisteren moest er nog een klimetappe over 144 km met 2085 hoogtemeters op de noordflanken van de Karpaten in Polen tussen Piwinczna Zodroj en Niedizca , worden gereden. En vandaag de afsluitende tijdrit (lichte klimmend) in Vysoke Tatry in de buurt van Poprad (Slowakije).

(wordt vervolgd)