De GP Eco-Struct werd zaterdag 7 april verreden in en rondom de gemeente Wichelen, waar Schellebelle een deelgemeente van is (Oost-Vlaanderen) . Onze selectie bestond naast onze Zweedse gasten Sara Olsson en Alexandra Nessmar,  uit Roos Prins en Jana Dobbelaere (B) .

Jana, Roos, Sara Olsson en Alexandra Nessmar

Het 136,4 kilometer lange parcours bestaat uit twee verschillende rondes. Eerst deden de rensters vijf keer een ronde van 21,6 kilometer, in de finale volgde viermaal een ronde van 7,1 kilometer. In beide lussen hoefde nauwelijks hoogtemeters overwonnen te worden, en dus werd er van tevoren een massasprint verwacht.

Op dit parcours kon in eerste instantie niemand wegkomen, maar later in de koers ontstond er een opvallende kopgroep van negen rensters. Onder andere topfavoriet Lorena Wiebes zat in de kopgroep. Bijna een half uur lang reden de negen voor het peloton uit, met een maximale voorsprong van een halve minuut. Met nog 55 kilometer te gaan, werden ze echter weer gegrepen.

Roos en Sara moesten voortijdig opgeven in deze door DSM hardgemaakte koers. Jana en Alexandra wisten de wedstrijd in het peloton uit te rijden. Jana wist in de pelotonsprint op 19 seconden van de winnares Charlotte Kool de 92e plek te bemachtigen en Alexandra werd in haar debuutwedstrijd keurig 98e op 34 seconden van de winnares.

Zondag 8 mei gingen Jana Dobbeleare, Ella van der Pol, Veerle Goossens en onze Zweedse gasten, Sara Olsson en Alexandra  Nessman van start in de Trofee Maarten Wynants in Helchteren (B). Jana wist een 33e plaats te veroveren en Ella finishte net als Jana in het peloton en werd daarmee 51e. Veerle, Sara en Alexandra  haalden de eindstreep niet en kregen een DNF.