De elite/beloften reden afgelopen zondag (15 mei) de Omloop der Kempen. Een zware wielerkoers in de topcompetitie waar na een snelle beginfase Martijn Rasenberg er met 6 medevluchters vandoor ging. Na 105km werden zij weer terug ingelopen.

Niet veel later reed er alweer een nieuwe vlucht weg van 5 man. Hiervan wisten van Roel van Sintmaartensdijk  (Volker-Wessels) en Arne Peters (Allinq) zich staande te houden en konden voor de overwinning gaan sprinten. Roel van Sintmaartensdijk  was de sterkste van dit tweetal dat uit de greep bleef van het peloton. Hij klopte Arne Peters in een sprint-à-deux.

Daarachter was het chaos troef met vele valpartijen waar Harm Celi en Mathijs de Leng bij betrokken waren. In de daar op volgende massasprint wisten onze renners geen rol van betekenis te spelen. De uitslag voor de eliten van JEGG-DJR Academy  was:

27 Tom Smeets
45 Marijn Maas
48 Sven Mulder
71 Martijn Rasenberg
116 Mathijs de Leng
117 Harm Celi
DNF Gerrie van Lingen