Daan van Sintmaartensdijk heeft de 34e editie van de Omloop van de Houtse Linies voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De coureur uit de formatie van VolkerWessels won in Den Hout de massasprint door achtereenvolgens ploeggenoot Timo de Jong en Jos Koop (TWC de Kempen) achter zich te laten.

Foto: Harm Rijswijk

Daan van Sintmaartendsdijk (23) mocht zondag in de Omloop van de Houtse Linies voor VolkerWessels het karwei in de massaspurt een keer afmaken. Hij stelde zijn ploegmakkers niet teleur en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen.

Foto: Toon Rekkers

‘’Het was windstil, dus hadden we met elkaar afgesproken om met alle vluchten mee te zitten, alert te koersen. Dat hebben we de hele koers goed gedaan. Er waren soms wel ontsnappingen van een minuutje, maar daar zaten we goed bij. We hebben voor de finale met elkaar afgesproken, als alles bij elkaar zou blijven, de kaart van Daan zouden trekken. We hebben in de laatste twee omlopen het tempo dan ook hooggehouden. De ploeg heeft met elkaar uitstekend werk geleverd en Daan aan de overwinning geholpen’’, loofde ploegleider Marco Riemen de teamspirit. Waar Roel van Sintmaartensdijk al enkele overwinningen op zak heeft, daar wachtte de oudere broer Daan van Sintmaartensdijk na de fraaie derde plaatsen in de Ton Dolmans Trofee en de Omloop der Kempen (23) nog op zijn eerste seizoenzege, maar hij schoot in de 144 kilometer lange kasseienrit dan toch raak.

‘’Dit is een mooie overwinning, het ging ook goed’’, stelde de coureur uit het Zuid-Hollandse Zuidland. ‘’Het was een bochtig rondje. Er stond helaas te weinig wind om het echt uit elkaar te trekken. We hebben de koers met al dat geslinger eigenlijk wel onder controle gehad en vervolgens in de laatste twee rondes het initiatief genomen en alles op een sprint te zetten. De anderen mannen hebben superwerk geleverd. We kwamen met Bart Lemmen als eerste goed door de laatste bocht, Jos Koop en nog iemand kwamen onder mij door, waarna ik als vierde na de bocht twee ‘trappen’ liet lopen om een gaatje te creëren en vervolgens in de slipstream zo snel mogelijk naar de lijn te rijden’’, aldus analyseerde Daan van Sintmaartensdijk zijn race. (bron: Cycling Online)

Uitslag 34e Omloop van de Houtse Linies voor elite/beloften: 1. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels, Zuidland), 2, Timo de Jong (VolkerWessels), 3. Jos Koop (TWC de Kempen), 4. Bjorn Bakker (John Deere), 5. Lars Hohmann (Metec-Solarwatt p/b Mantel), 6. Roy Hoogendoorn (Willebrord Wil Vooruit), 7. Sven Thurau (Team Sportforum, Duitsland), 8. Jado Bleijenberg (DCR Cycling Team), 9. Serginho Wilshaus (GRC Jan van Arckel), 10. James Potter (Dutch Foodvalley).

Voor thuisploeg JEGG-DJR Academy verliep de wedstrijd ook goed en kwam iedereen in dezelfde tijd van de winnaar over de streep. Ondanks dat Harm Celi in de vijfde ronde op kasseienstrook kettingproblemen kreeg wist hij weer snel aan te sluiten in het eerste peloton en eindigde hij als 18e, Frank van den Broek werd 17e, Marijn Maas 51e, Martijn Rasenberg 52e en Sven Mulder bezette de 54e plaats.

Achter de streep op de Houtse Heuvel stond de concurrentie er zichtbaar verslagen bij. ,,Als VolkerWessels met vijf man op kop gaat rijden, weet je dat het een massaspurt wordt. Ze hadden alles controle”, verzuchtte bijvoorbeeld Sven Mulder uit Raamsdonksveer namens thuisploeg JEGG/DJR Academy. Wie gerekend had op de snelle benen van Roan Konings van Metec kwam ook bedrogen uit. ,,Ik was gewoon slecht vandaag”, stelde de Oudenbosschenaar teleurgesteld vast.” (Bron: BN De Stem)