Zondag 22 mei, reden onze jeugdcategorieën van JEGG-DJR Academy, in Bergschenhoek een puntenwedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap . Het parcours gelegen op het industrieterrein kende een brede weg met veel rechte stukken dus hoog tempo. In categorie 2 reden Teun Smeekens en Seth Witvliet een hele knappe koers in de voorste groep. Teun en Seth sprintten uit eindelijk naar respectievelijk een  negende en een tiende plaats. Mila prins reed in categorie 3 naar een mooie zesde plaats bij de meisjes.

In de categorie 4 lagen er podiumplaatsen in het verschiet. Na een harde koers eindigen Finn Klaus ben Luna Wolterink (bij de meisjes) beiden met een op het podium. Luna werd tweede bij de meisjes en Finn werd derde. Levi van der Kaa werd knap negende en Jamie Cornelis werd 22e. In categorie 7 was de concurrentie hevig en moesten Ruben Broers en Loek Graafmans hemel en aarde bewegen. Ruben eindigde als 18e en Loek moest genoegen nemen met een 19e plaats.

Luna Finn Levi en Jamie

Impressies van de renners:

Wedstrijden en trainingen zijn erg leuk. Je leert er erg goed van wielrennen. Je krijgt veel leuke vriendjes en vriendinnetjes.
Na elke training is er ranja dat vind ik erg smerig, ik heb liever water. Dus dan drink ik uit mijn bidon, maar wie ranja lekker vindt mag ranja drinken. Ik rijd bij de B-groep en dan rijd je met de wedstrijd op de training 3,4 of 5 rondes. Met de tijdrit moet ik altijd 3 rondes rijden. Bij een echte wedstrijd moet ik 5,6 of 7 rondes rijden (8km)

Groetjes,
Seth Witvliet

Het was een zonnige dag, er stonden 19 renners aan de start. Na een moeilijke 1e ronde kon ik mezelf goed handhaven in het peloton. Het werd een pelotonsprint waarbij ik 9e werd en Seth 10e. We hebben beide een goede wedstrijd gefietst.

Geschreven door Teun Smeekens.