Bondscoach Loes Gunnewijk  heeft o.a. Thalita de Jong van JEGG-DJR Academy opgenomen in de Nederlandse wegselectie. Dit team is vanaf dinsdag 24 mei actief met de Nederlandse ploeg in de Lotto Thüringen Ladies Tour, een Duitse etappekoers, die duurt tot en met komende zondag 29 mei.

De KNWU-selectie bestaat uit renners, zowel uit UCI-teams als van clubniveau, die niet met hun eigen team deel zouden nemen. Ook is Fem van Empel present, die normaal op de mountainbike en de veldritfiets excelleert. De rensters kunnen de geboden extra wedstrijdkilometers en de ervaring gebruiken in het restant van het seizoen.

De Nederlandse ploeg krijgt o.a. concurrentie van Ceylin del Carmen Alvarado die in het team van de Belgische Sanne Kant vertoeft. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wordt Thalita de opvolgster van Lucinda Brand die de vorige editie op haar naam wist te schrijven en de Belgische Lotte Kopecky achter zich wist te houden.

De volgende rensters zijn aanwezig in oranje:

  • Thalita de Jong
  • Maud Oudeman
  • Daniek Hengeveld
  • Carola van de Wetering
  • Fem van Empel
  • Loes Adegeest

Hieronder de deelnemerslijst: