Heleen van der Fluit (categorie 3) debuteerde vandaag (26 mei) in Schijndel. Ze had er heel veel zin in. Het tempo laag  voor onze debutante aan de hoge kant. Na een paar rondjes moest ze het veld laten gaan. Maar ze liet zich niet ontmoedigen en eindigde met een hele mooie derde plaats (bij de meisjes) op het podium.

Heleen van der Fluit 3e in Schijndel

Levi van der Kaa juichend over de meet in Schijndel

In categorie 4 vertrokken er zevenenveertig kleppers voor een koers met een hoog tempo. Het was dit dit seizoen de eerste keer dat er er zo’n groot peloton van start ging. Vanaf het begin werd de koers hard gemaakt door onder andere Levi van der Kaa en Finn Klaus, die voortdurend in de voorste gelederen te vinden waren. Mede door de hoge snelheid, moesten Milou van Oord en Jamie Cornelis uit het peloton lossen. In de 7e ronde was Finn Klaus betrokken bij een valpartij, maar kon desondanks toch verder en de koers uitrijden. Levi van de Kaa wist van ontstane chaos te profiteren en wist zich in het wiel van de koploper te nestelen en kon zo mooi als tweede over de meet komen.  Finn Klaus werd ondanks de valpartij toch nog 25e, Jamie Cornelis werd 28e en Milou van Oord werd als 40e geklasseerd.

Levi sprintte naar een 2e plaats in Schijndel