Mark reed vandaag (28 mei) solo naar de winst in de GP Restaurateurs de Mont Enclus in het Belgische Orroir. Een zware koers over 64 km met de nodige hoogtemeters over negen kleine ronden en vier grote ronden vijf maal over de Kluisberg, de Mont de l’ Enclus, die met een lengte van 1500m en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8% in Orroir als scherprechter fungeerde.

Mark Mandemaker vainquer en surclassement Orroir (bron; L’Avenir 280522)

De nieuwelingen startten met een veld van 80 renners. Mark had er zin in en trok al vroeg in de wedstrijd met nog ruim 40 van de 64 km te gaan ten strijde. Hij ontsnapte met een medevluchter uit de greep van het peloton en samen reden ze weg.

Frank leidt in beklimming Orroir

De voorsprong groeide en liep, door het uitstekende afstopwerk van de vier andere JEGG-DJR Academy renners, snel uit naar ruim een minuut. Op de één na laatste beklimming van de Kluisberg demarreerde Mark en soleerde in de laatste ronde van 7 kilometer, volle bak naar de winst met ruim 30 seconden voorsprong op de nummer twee. Het volledig verbrokkelde peloton met daarin  Victor Hugo Brenders die 5e werd, Jasper Vos die als 8e over de meet ging en Raf de Caluwé en Lars van Oord die op kwamen op circa twee minuten van de winnaar finishten.

Frank wordt geïnterviewd na zijn overwinning in Orroir