Finn Klaus van wielerverenging JEGG-DJR Academy, wist zondag 29 mei in de jeugdcategorie 4 de ‘Ronde van de Leren Zool’ in’ Rijen op zijn naam te schrijven door in de sprint zijn ploeggenoot Levi van de Kaa te verslaan die tweede werd. De ‘Ronde van de Leren Zool’ was ook de laatste districtswedstrijd, tevens regio-kampioenschap voor Zuid-Nederland, waar punten te verdienen vielen voor de deelname aan het NK.

Levi en Finn voeren het peloton aan in Rijen

Finn en Levi domineerden de koers reden aanvallend en waren voortdurend nadrukkelijk voorin aanwezig. Levi van der Kaa kwam in de laatste als eerste uit de laatste bocht en begon direct van kop af aan te sprinten. Finn Klaus kon daardoor heel sterk van achter komen en mondde het uit in een spannende sprint tussen de twee ploeggenoten van JEGG-DJR Academy waarbij Finn als eerste over de meet kwam. Jamie Cornelis wist zich heel goed in het peloton gebleven en eindigde ook bij de eerste tien. Hij werd tiende. Bij de meisjes verdedigden Luna Wolterink en Milou van Oord  de clubkleuren en wisten ondanks het voor hen iets te hoge tempo de wedstrijd uit te rijden en finishten respectievelijk op elfde en de twaalfde plaats.

Jeugd JEGG-DJR Academy in Rijen

Teun Smeekens wist zich in jeugdcategorie 2 goed te manifesteren. Ook hij wist steeds goed voorin te handhaven en reed in de sprint naar een mooie verdiende derde plaats.  En in de jeugdcategorie 3 waren de meiden van  wielerverenging JEGG-DJR Academy goed bezig. Mila Prins wist zich de hele koers voorin te handhaven en kwam in een sprint met bijna alle renners als zesde over de streep. Voor Heleen van der Fluit was het haar tweede wedstrijd. In het begin kon ze goed mee in het peloton maar uiteindelijk moest ze het peloton laten gaan en finishte toch nog verdienstelijk als tiende. Mila Prins kwam met haar prestatie toch nog op het podium en werd keurig derde bij de meisjes.

Teun Smeekens 3e in Rijen

In de jeugdcategorie 7 verscheen wielervereniging JEGG-DJR Academy met Olav Kant en de twee plaatselijke favorieten Ruben Broers en Loek Graafmans aan de start. Olav kant wist zich goed met de strijd in de koers te bemoeien en werd uiteindelijk negende. Ruben Broers en Loek Graafmans reden verdienstelijk mee in het peloton en ging respectievelijk als vijftiende en zestiende over de meet.

Verslag Luna Wolterink
Ronde van de Leren zool in Rijen
Vandaag stond de Ronde van de leren zool in Rijen op de koers kalender. Dit keer was het lekker dicht bij huis. Alleen het weer zat niet helemaal mee. Het was best fris, en voor de wedstrijd regende het een beetje. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd droog zodat niemand uitgleed in de bochten. Na het startsignaal ging het meteen hard. Ik kwam na 2 ronden op een klein gaatje achter op het peloton te zitten. Ik kreeg dat niet meer dicht gefietst. Toen ben ik maar in mijn eentje zo zo hard mogelijk doorgefietst. Uiteindelijk ben ik als 11e gefinisht , en van de meiden zelfs als eerste! Ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd.

Luna Wolterink in Rijen