Frank van de Broek wist afgelopen maandag (6 juni) na een solovlucht van 25 kilometer het districtskampioenschap Zuid-Holland Hardinxveld Giessendam te winnen. Voor Frank was dit een dubbelslag, want hij wist al eerder (18 mei j.l.) het districtskampioenschap tijdrijden op zijn naam te schrijven.

Hondenweer was het in Hardinxveld Giessendam. De locatie waar het DK voor beloften in regio Zuid Holland werd verreden. 100 kilometer in zeer slechte weersomstandigheden door de polders. Met nog 45 kilometer te gaan reed een kopgroep met negen renners  weg met hierin Frank en Ruben Buitendijk. Ruben die na een slepende knieblessure on his way back is weer helemaal in vorm lijkt.

Met nog 25 kilometer te gaan reed Frank, dit jaar winnaar van de bergprijs in de Karpatenkoers, solo weg uit de kopgroep en bouwde een maximale voorsprong op van 25 seconden en wist na een bloedstollende finale die hij met 10 seconden voorsprong begon toch als eerste over de meet te komen. Ruben sprintte naar een fraaie 3de plek bij de beloften.

Mathijs de Leng reed met nog 10 km te gaan weg uit het peloton, waar hij de controlerende rol had vervuld en kwam op een knappe 7e plek over de meet.