Lars van Oord en Raf de Caluwé wisten, afgelopen zaterdag 4 juni, in Valkenswaard op het regiokampioenschap Zuid Nederland alle twee een podiumplaats te bemachtigen. Lars pakte in een spannende sprint de tweede plaats en Raf werd keurig derde. Hiermee wisten beide renners zich te klasseren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Lars van Oord sprint naar 2e plaats RK Valkenswaard

Lars van Oord sprint naar 2e plaats Regiokampioenschap in Valkenswaard

Het regiokampioenschap Zuid Nederland in Valkenswaard was belangrijk om deel te kunnen nemen aan het Nederlands  kampioenschap, vrijdag 24 juni a.s., op de inmiddels beroemde VAM-berg.  Eindigen bij de eerst vijf betekent een startplaats op het NK.

Op het regiokampioenschap stonden namens wielerverenging  JEGG-DJR Academy,  Aron van Vugt, Denley van Wijnbergen, Victor-Hugo Brenders, Raf de Caluwé, Thijs Theuns, Jasper Vos en Lars van Oord  aan de start. Bij de verkenning werd duidelijk dat het parkoers in het voordeel zou zijn van de sprinters. Met de snelle mannen Raf, Victor, Aron en de sterke ‘Lead-out’ Denley was de sprint zeker een element om op te gokken. Maar eerst moest er nog even 45 kilometer worden gekoerst.

Raf de Caluwé sprint naar de derde plaats in Valkenswaard

Raf de Caluwé sprint naar de derde plaats in Valkenswaard.

Lars wilde de koers hard maken en koos in de eerste ronde meteen voor de aanval. De toon was gezet. Na de vele demarrages en de even zovele counters ontstond er toch een kopgroep van 6 renners met daarbij Raf en Lars. Maar na verloop van tijd werden de vluchters ondanks de goede samenwerking teruggepakt.  Met nog 13 kilometer voor de boeg kwam Lars van Oord, eerstejaars nieuweling,  met een medevluchter voorop.  Lars nieuweling reed overtuigend mee en de voorsprong liep gestaag op. Het goede teamwerk van zijn ploeggenoten in de voorhoede van het peloton heeft daar zeker aan bijgedragen. In de ‘sprint a deux’, kwam Lars naast zijn opponent maar raakte er niet voorbij. Met een mooie 2e plaats wist hij zijn deelname aan het NK veilig te stellen. Raf de Caluwé maakte het podium compleet met een derde plaats. Denley van Wijnbergen eindigde op  6e plaatrs, Victor Hugo Brenders werd 7e, Thijs Teuns 19e, Aron van Vught 23e en Jasper Vos kwam net buiten de top 30 over de meet.

met dank aan de vader van Lars