De elite/beloften hadden een dubbel weekend voor de boeg. In het Drentse Norg stond zaterdag 11 juni het kader van de clubcompetitie 170 km op het programma, En op zondag 12 juni in het Limburgse Beek de Ronde van Limburg

De wedstrijd werd al snel gekenmerkt door diverse ontsnappingspogingen. De eerste serieuze kwam op naam van Mathijs de Leng die met 4 medevluchters op pad ging. Toen zij waren ingelopen wist Harm Celi het peloton te ontvluchten met een grotere groep van 12 renners. Wanneer er daarna in het peloton flink wordt doorgetrokken rijdt Gerrie van Lingen lek. Hierna rijden al snel 28 renners weg waaronder Ruben Buitendijk, Harm en Mathijs. Die laatste besluit om het solo te proberen maar wordt teruggefloten door een lekke band. Hierna probeert Mathijs het nogmaals met een medevluchter maar worden ze na 35kilometer weer terug ingelopen. Hierna valt het helemaal stil waardoor nog 10 renners terugkomen waaronder Alain Broos.
De koers werd dan beslist in een sprint die werd ontsierd door diverse valpartijen.

Mathijs de Leng werd gehuldigd als meest strijdlustige renner, Ruben Buitendijk 11e, Alain Broos 18e, Mathijs de Leng 25e
Harm Celi 36e, Gerrie van Lingen 38e, Sven Mulder 66e

In het Limburgse Beek werd gestart voor de Ronde van Limburg. Na een lus door het Limburgse heuvelland lag de finish na 192 km in Buchten.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 5 renners. Tim Sanders wist zich hierin te manifesteren en zij wisten op de smalle wegen al snel uit te lopen naar een maximale voorsprong van 4’30. Na de heuvelzone kwam het verbrokkelde peloton weer terug bijeen en was de voorsprong geslonken naar 2’30”. Helaas was Tim in de kopgroep betrokken bij een valpartij waardoor er nog maar 4 vluchters waren en wij niemand meer mee hadden. In de gecontroleerde finale werd aangestuurd op een massasprint. ‘Onze’ Jaap Roelen, uitkomend voor Metec-solarwatt, wist deze met een late uitval te ontlopen en reed solo naar de overwinning.

Meer lezen over de overwinning van Jaap Roelen

Uitslag:

Sven Pijnenburg 20e
Tom Smeets 23e
Frank van den Broek 30e
Nino de Jong 44e
Marijn Maas 69e
Tim Sanders DNF