Jamie Cornelis zelf (categorie 4) over het NK: “Ik ben behoorlijk zenuwachtig, ik sta bijna achteraan bij de start. Ik zet hard aan zodat ik bij de kopgroep kan aansluiten. Er wordt hard gereden en komt een gaatje met de kopgroep. Ik hou vol, ik rij met 3 andere kinderen naar de finish waar ik uiteindelijk als 46ste over de finish kom. Het is een hele belevenis!!!”

Zaterdag 11 juni namen de jeugdcategorieën  van JEGG-DJR Academy deel aan het Nederlands kampioenschap wielrennen in Nijverdal.

In categorie 2 reden Teun Smeekens en Seth Witvliet. Seth trok bij de loting  z’n eigen startnummer  en mocht zo op de eerste rij starten. Door de nervositeit was er achterin echter gelijk een valpartij en werd de goede start teniet gedaan door een herstart waar hij als laatste weg mocht. Op het zware parcours bleef Seth echter knokken en haalde mannetje voor mannetje in.  Teun Smeekens ging als 13e over de meet en Seth moest genoegen nemen met de 27e plek van de in totaal 46 deelnemers.

Seth Witvliet NK Nijverdal

In categorie 3 bij de meisjes reed Mila Prins sterk voorin  en deed mee aan de eindsprint en eindigde op een verdiende en zwaar bevochten 13e plaats

Bij de meiden van categorie 4 reden Luna Wolterink en Milou van Oord respectievelijk  naar een 16e en een 26e plaats.

Luna Woltering op het NK in Nijverdal

Milou van Oord op het NK in Nijverdal

 

De kleppers van categorie  4 moesten zich weten te handhaven in een sterk veld van 58 andere renners. Finn Klaus werd 14e dor sterk voorin mee te rijden en mee  te sprinten voor een top-10-klassering. Levi van der Kaa  die oook steeds voorin te vinden was werd 25e want in de laatste ronde was het bij hem leeg. Jamie Cornelis kwam als 46e over de meet.

Jamie, Finn en Levie op het NK in Nijverdal

Loek Graafmans had het, zoals hij zei; “kapot zwaar”  in de jongens in categorie 7. Loek was debuteerde voor het eerst op het NK, kon in het peloton blijven en eindigde als 45e.