Tessa Backhuijs, de gravelspecialiste van JEGG-DJR Academy  stond zaterdag 11 juni in Zandvoort an de start bij de eerste wedstrijd in deze KNWU wedstrijdserie. De wedstrijd werd verreden rondom het bekende F1-circuit. Volgens Tessa was het een organisatorische chaos: “Maar ik bleef rustig”.

Tessa ging sterk van start op het F1-circuit en dook na een halve ronde als 8e het zware gravelparcours  in. Tessas kwam na de eerste hindernis goed een zandbult op en de afdaling ging ook prima om daarna weer scherp omhoog door mul zand te worstelen. Tessa raakte betrokken bij een valpartij; “toen viel er iemand voor me en remde ik, niet zo slim natuurllijk, en viel ik ook”.

Ondanks deze valpartij en het zware geheel onverharde parcours met vooral losse stenen en rul zand, vocht ze zich terug  naar de 13e plek. Manon Bakker schreef de wedstrijd op haar naam. “Als ik haar zie rijden weet ik dat mijn bochten nog beter moeten. Daar wordt aan gewerkt. Verder ben ik wel tevreden. Enne oh ja, de koersbroek is nog heel” zo reageerde Tessa na afloop tevreden en met een goed gevoel voor humor.

bron: Tessa Backhuijs