Wieleververeniging JEGG-DJR Academy stond zaterdag 18 juni in jeugdcategorie 4 met twee teams aan de start in het Wielerweekend Gilze. Bij de jongens  waren dat  Loek Graafmans, Olav Kant, Ruben Broers, Finn Klaus en Yaco Caron,
Levi van der Kaa mocht helaas niet meedoen  want hij had de hele week koorts gehad.

Olav Kant, Loek Graafmans, Ruben Broers  Yaco Caron en Finn Klaus  aan de start van de tijdrit in Gilze

De jongens reden met hun vijven een hele sterke koers over 2 ronden van 7 kilometer met veel wind en een brandende zon. Het tempo (37,3 km/u gemiddeld) lag hoog en voor Yaco zelfs te hoog. Hij moest halverwege de koers lossen, Maar de overgebleven vier zetten er nog maar eens een tandje bij. Hun eindtijd was bijna de winnende tijd en ze kwamen dus verdiend op als tweede op het podium.

Mila Prin, Mees Nagelkerke, Luna Wolterink, Milou van Oord, Jamie Cornelis en Heleen Nagelkerke  aan de start van de tijdrit in Gilze 

Het tweede team in de de categorie 4 waren de meiden en een jongen van JEGG-DJR Academy, te weten Mees Nagelkerke, Luna Wolterink, Mila Prins, Heleen van der Fluit, Milou van Oord en Jamie Cornelis. Ook hier speelden het hoge tempo (31,5 km/u gemiddeld) en de extreme weersomstandigen de renners parten. Milou en Jamie moesten de anderen laten gaan, die met hun vieren over de meet kwamen.

Impressie van Levi van der Kaa:
Eindelijk is het dan zover, ik mag meedoen aan de ploegentijdrit in Gilze. Wekelijks hebben we er voor getraind en ik keek er ontzettend naar uit. Helaas ben ik ruim 1 week ziek geweest en ook nog flink koorts gehad. Mijn bedoeling was om gewoon te starten en dan te zien hoe lang ik het vol kon houden. Mama vond dat niet verstandig en ik mocht niet meedoen. Ik hoopte erop dat ik dan in de ploegauto mee mocht om achter mijn team aan te rijden. Toen hoorde ik dat mama in de ploegauto mocht rijden en ik was super blij, ik kon nu zelfs voorin zitten. We kregen foto’s door van de tussenstand en ik zag dat we op dat moment de snelste ploeg waren. Ik probeerde dat uit het raam te roepen maar ze hoorde mij jammer genoeg niet!
Bij de doorkomst door de finishstraat hoorde we al het gejuich, super vet!! Ze bleven het tempo hoog houden tot aan de finish. Toen moest er nog 1 ploeg finishen, helaas waren die sneller. Dus een 2e plaats voor ons team. Gelukkig mocht ik mee op het podium en kreeg ik alsnog een medaille.
Levi van der Kaa categorie 4

Levi van der Kaa