Namens JEGG-DJR Academy reden afgelopen zaterdag (25 juni) Ella van de Pol en Larissa Hartog het NK voor elite vrouwen (zonder contract) op de Vamberg in Drenthe. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden voor Ella en Larissa, steeds attent voorin en klaar voor een mooi reslutaat op het NK . Na de vijfde beklimming gooide een valpartij roet in het eten en onstond kwam er afscheiding op de Vamberg, waardoor 12 rensters een kloof konden slaan. Ella en Larissa werden gehinderd door de valpartij en de leidsters namen direct 30 seconden voorsprong. Die voorsprong  bouwden ze verder uit . In het achtervolgende peloton was er nauwelijks samen te werken om het gat van 1 minuut en 10 seconden te dichten. De “grootste” teams hadden hun rensters in de kopgroep en hielden de benen stil. Larissa kwam 36 seconden tekort op de winnares en eindigde ondanks alles zeer verdiend op de 14e plaats.

.