Frank van den Broek sprinte, zaterdag 2 juli  achter de kopgroep naar de zesde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Een U23-klassieker in de Vlaamse Ardennen over 155 kilometer voor beloften onder de de 23 met start en finish in het Vlaamse Borsbeke.

De drie renners  van JEGG-DJR Academy, kregen net als de anderen een zware en pittige wedstrijd voorgeschotel met daarin enkele stevige kasseistroken en maar liefst tien hellingen  Als opwarmertje werd begonnen met de Lange Munte een kasseistrook van 2,5 kilometer . Daarna moest de  Kattenberg als de eerste helling van de dag bedwongen worden. Kort daarna volgden de kasseien van de Holleweg en de combinatie Haaghoek – Leberg,  Ook de kasseien van de Paddenstraat stonden net als de beklimming van de Berendries stonden op het menu.  Na 100 kilometer koers  begon de finale met de beklimming van de Muur van Geraardsbergen  en de Bosberg als laatste helling van de dag.

De koers werd  ontsierd  door de vele valpartijen  op de soms smalle Vlaamse wegen. Frank van den Broek sprintte achter een kopgroep van 2 renners naar een mooie 6e plaats . Tom Smeets werd 37e en Marijn Maas 47e.